Vanaf 1 augustus 2012 SOOB subsidie op rijopleidingen voor medewerkers van SOOB bedrijven

Na 31 juli 2012 stelt ESF geen subsidie meer beschikbaar op Rijopleidingen voor medewerkers van SOOB-bedrijven. Met het oog op de verwachte vraag naar vrachtautochauffeurs in de komende jaren, heeft SOOB daarom besloten het opleiden van nieuwe chauffeurs financieel te ondersteunen. Daarom geeft SOOB vanaf 1 augustus 2012 scholingssubsidie aan bedrijven die medewerkers willen opleiden tot chauffeur. Zo wordt het bedrijven gemakkelijker gemaakt om nu al te starten met het opleiden van nieuwe chauffeurs.

Voor wie is de subsidie bestemd?
De subsidie is bestemd voor bedrijven die aangesloten zijn bij SOOB en die hun medewerkers willen opleiden tot chauffeur. Zij kunnen hiervoor tot een maximum van 35% van de opleidingskosten aan subsidie ontvangen. De subsidie is beschikbaar vanaf 1 augustus 2012 t/m 31 december 2012. Voorwaarde is dat de subsidie gebruikt wordt voor medewerkers die in dienst zijn van het bedrijf én dat de opleiding uiterlijk 31 december 2012 volledig is afgerond. Bedrijven kunnen de subsidie aanvragen via SOOB Subsidiepunt. Op de regeling is het SOOB subsidiereglement van toepassing.

Om welke opleidingen gaat het?
De subsidie wordt verstrekt op Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 (RV1, V2C en V3C), Rijopleiding C en Rijopleiding E bij C. Over de subsidiabele uurprijs wordt maximaal 35% subsidie verstrekt over een maximaal aantal opleidingsuren.  Zie de voorwaarden.

Opleiders
De subsidie geldt alleen voor opleidingen die worden uitgevoerd door opleiders die (voorlopig) gecertificeerd zijn én tijdig de ESF/SOOB-opgave hebben ingediend. Het overzicht hiervan wordt door VTL beschikbaar gesteld. Dus let op! Dit geldt dus niet voor àlle (voorlopig) gecertificeerde opleiders. De komende tijd wordt SOOB Subsidiepunt aangepast op de nieuwe situatie. Opleiders kunnen via SOOB Subsidiepunt hun planningen vanaf 1 augustus 2012 toevoegen.

Communicatie
Medio juli 2012 informeert VTL alle bij SOOB aangesloten bedrijven via www.vtl.nl en een direct mail. Ook komt er een nieuwe handleiding en overzicht met 'meest gestelde vragen'. Het ESF-rijlesregistratieboekje zal vervangen worden door een rijlesregistratiekaart op A4 formaat, die digitaal toegevoegd kan worden aan het subsidiedossier.

Bron: VTL en SOOB, 12 juli 2012