Jan van Seumeren jr. start lease- en consultancybedrijf

Re-Move gaat capaciteit in zware hijs- en transportmarkt flexibiliseren

Re-Move wil onafhankelijke positie tussen kraanverhuurbedrijven, fabrikanten van zwaar materieel en banken/ leasemaatschappijen innemen

Re-Move levert materieel zonder operators

Jan van Seumeren jr. heeft samen met Bert Timmer, Peter Bon en John Casteleijn het bedrijf Re-Move opgericht. De onderneming biedt klanten verschillende leasevormen aan voor zware hijskranen en bedrijfsvoertuigen, inclusief wereldwijde verscheping. Daarbij concentreert ze zich op hijskranen, zwaartransporttrailers zwaartransportvoertuigen en alternatief hijsmateriaal. In dit segment zal Re-Move een eigen vloot opbouwen.
De onderneming richt zich als onafhankelijke partij wereldwijd op kraanverhuurbedrijven en handelaren in de zware hijs- en transportmarkt. Daarnaast biedt onderneming consultancydiensten aan op het gebied van inspecties, gecertificeerde taxaties van kranen, trucks en trailers, en de waarderingen van ondernemingen in deze branche. Bovendien richt zij zich op de in- en verkoop van gebruikte en nieuwe kranen, zware transportmiddelen alternatief hijsmateriaal. De onderneming positioneert zich als onafhankelijke partij tussen kraanverhuurbedrijven, fabrikanten van zwaar materieel en financiële partijen als banken/leasemaatschappijen.

Optimaliseren van capaciteit voor klanten

De zware hijs- en transportmarkt blijkt steeds meer behoefte te hebben aan flexibele capaciteit en onafhankelijk advies. Bedrijven willen groeien en zien hiertoe ook voldoende mogelijkheden. Ze willen snel op ontwikkelingen in de markt kunnen inspelen, zonder daarbij kapitaalintensieve investeringen te moeten plegen. De meeste bedrijven zijn nog steeds voorzichtig in hun investeringsbeleid, terwijl banken terughoudend zijn met financieringen. Re-Move speelt op deze trends in door de markt niet alleen flexibele capaciteit maar ook onafhankelijk advies te bieden.

Ervaren managers uit de zware hijs- en transportwereld

CEO Jan van Seumeren jr. heeft het bedrijf samen met Bert Timmer, Peter Bon en John Casteleijn opgericht. Zij zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de operationele gang van zaken, financiën en juridische zaken, en de in- en verkoop en marketing. Alle vier hebben ze veel kennis en ervaring opgedaan in de zware hijs- en transportmarkt bij marktleider Mammoet, specialist in zware hijs- en multimodale transportoplossingen.

Jan van Seumeren wil met Re-Move kraangebruikers een oplossing bieden: 'Wij zien dat het in de huidige tijd voor veel bedrijven moeilijk is om te investeren in dure kranen, terwijl er wel veel behoefte aan capaciteit is. Met onze leaseconcepten kunnen bedrijven waar en wanneer ook ter wereld heel flexibel over capaciteit beschikken zonder zwaar kapitaalbeslag. Bovendien kennen wij de markt door en door. Ook daarin zit onze toegevoegde waarde: we kunnen maatwerk leveren. Dankzij onze jarenlange relaties met fabrikanten zijn we in staat om flexibel en snel state of the art equipment te leveren. Ons wereldwijde netwerk stelt ons in staat om vraag en aanbod goed bij elkaar te brengen. Onze kennis en ervaring maakt ons ook voor de leasemaatschappijen van banken een interessante partij in deze markt.'

Bron: Re-Move, 26 augustus 2012