Persbericht

                                                                                            Oss, 17 september 2012

Dit jaar bestaat de unieke mobiele vouwkranen bouwer Spierings Kranen 25 jaar. Oprichter Leo Spierings bedacht 25 jaar geleden dat de eigenschappen van een torenkraan veel beter tot hun recht konden komen als deze mobiel was. Hieruit ontwikkelde hij de mobiele vouwkraan. Na de eerste 25 jaar vindt Leo Spierings dat nu de tijd aanbreekt om zijn bedrijf anders te organiseren. De directie en het management zijn versterkt, de kapitaalspositie is versterkt en er wordt meer geïnvesteerd in innovatie en de (inter)nationale verkoop- en serviceorganisatie.

Spierings Kranen is en blijft een bedrijf waarbij de wensen van de klant centraal staan. Een bedrijf waar bescheidenheid, vertrouwen en toekomstgerichtheid kernwaarden zijn. Tijdens de feestavond op 14 september 2012 ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het bedrijf kondigt Leo Spierings een grote verandering aan. Daar waar in het verleden Leo de ontwikkeling, de productie en de verkoop leidde, zijn nu de taken 50/50 verdeeld tussen collega-directeur en medeaandeelhouder Marcel de Jong en Leo Spierings. Marcel is sinds 2010 verbonden aan het bedrijf en gezamenlijk hebben zij Spierings Kranen succesvol door een moeilijke periode geloodst. Marcel de Jong heeft alle vertrouwen en investeert in het bedrijf. Leo Spierings maakt aan de klanten bekend dat Marcel 25% van zijn aandelenpakket koopt. Met dit besluit zet Leo Spierings een belangrijke stap in de continuïteit van Spierings Kranen.

De toekomstplannen zijn stevig: op 14 september 2012 is de revolutionaire SK387-AT3 - 'City Boy' geïntroduceerd: het 13e model van Spierings Kranen. De 'City Boy' is een kraan die bij uitstek geschikt is voor werkzaamheden in een stedelijke omgeving. Niet alleen uniek compact, wendbaar en met een hijshoogte groter dan elke concurrent, maar ook een emissieloze kraan! De 'City Boy' kan volledig elektrisch rijden en kan op de bouwplaats werken op bouwstroom.
De kraan van de toekomst voor de steden van de toekomst! 

Om de overstap naar de Spierings mobiele vouwkranen voor klanten gemakkelijker te maken introduceert Spierings Kranen de SK365-AT3 Remanufactured. Een instapkraan gebaseerd op een volledig herbouwde bestaande kraan. Deze kraan wordt als een nieuwe kraan geïntroduceerd. Alle bewegende delen inclusief motoren en aandrijving worden vervangen. Dit is de Spierings variant van Cradle to Cradle: totaal hergebruik. Logisch: van de 739 geproduceerde kranen zijn vrijwel alle kranen dagelijks in gebruik.

Van de kranen die nog dagelijks in bedrijf zijn is er ook een aantal dat inmiddels in gebruik is bij de tweede of derde eigenaar. Door verkopers in het buitenland wordt het concept van de mobiele vouwkraan uitgelegd. Hierdoor ontstaat een afzetmarkt voor inruilkranen. Dit werpt zijn vruchten af.

Spierings Kranen ontwikkelt momenteel een nieuw serviceconcept. Dit concept richt zich op het vergroten van de up-time in plaats van het verkleinen van de down-time of het verlagen van de onderhoudskosten. Dit nieuwe denken stelt de klant in staat de kraan niet alleen meer uren te gebruiken, het voorkomt daarnaast veel storingen op ongewenste (werk) momenten. Door de 25 jaar ervaring en de 739 gebouwde kranen kent Spierings Kranen precies de life-time van de onderdelen. Het nieuwe concept richt zich op het vervangen van onderdelen als 95% van de lifetime bereikt is. Dit voorkomt stilstand op de bouwplaats op momenten dat er juist productie gedraaid moet worden!

Spierings is op de toekomst voorbereid met een versterkte directie, ambitieuze innovatieplannen en een organisatie waar ook het management en overige werknemers sterk betrokken zijn. Last but nog least een productielocatie waar ruimte is voor groei. Laat de volgende 25 jaar maar komen!