Vlasman brengt complete verreikervloot onder bij Bultena

Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. heeft haar afdeling Verhuur afgestoten. Het Alphense bedrijf wil zich verder specialiseren in de disciplines sloop, asbestsanering, koppensnellen, boren en zagen en heeft de complete verreikervloot ondergebracht bij Bultena Verreikerverhuur b.v..

Bultena Verreikerverhuur b.v. staat in Nederland te boek als dé specialist op het gebied van de verhuur van roterende en vaste verreikers. Eigenaren Richard Vlasman en Erik Jansen kwamen vrijdag 1 februari jl. tot een akkoord.

Vreemde eend

Binnen Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. was de afdeling Verhuur altijd een vreemde eend in de bijt. Richard Vlasman legt uit: “Met het verhuren van verreikers met machinisten ben je ondersteunend; je assisteert opdrachtgevers bij de realisatie van projecten. Onze andere afdelingen nemen daarentegen zelf de projecten aan en kunnen deze van a tot z realiseren.”

Bultena Verreikerverhuur b.v., dat vestigingen heeft in Berlikum (Friesland) en Groningen, zal de verhuurvloot onder de naam 'Vlasman Verhuur' voortzetten in Alphen aan den Rijn. Eigenaar Erik Jansen onderzoekt op dit moment welke precieze locatie zijn derde vestiging gaat krijgen. “Maar ik wil snel schakelen en hoop binnen een maand in Alphen aan den Rijn een goede locatie te hebben”, zegt hij. De werkzaamheden worden de komende weken op de normale professionele wijze voortgezet.

Uitstekende reputatie

Dat Jansen de naam 'Vlasman Verhuur' wil aanhouden, is een weloverwogen keuze geweest. “Vlasman heeft in het westen van Nederland een uitstekende reputatie. De naam staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en een goede dienstverlening. Dat is ook waar wij voor staan. Echter, de naam 'Bultena' heeft in dit deel van het land niet de naamsbekendheid die Vlasman wel heeft.” Bultena Verreikerverhuur b.v. heeft door het inlijven van Vlasman Verhuur landelijke dekking met de bemande verhuur van verreikers. Door de schaalvergroting zal het bedrijf nog beter in staat zijn om kwaliteit en service te leveren. “Dat zijn de belangrijkste voorwaarden voor succes”, aldus Jansen.
“Bij Bultena geldt afspraak is afspraak.”

Strategische stap

Erik Jansen lijkt met deze strategische stap, waarmee hij zijn marktaandeel vergroot, tegen de stroom in te roeien. Immers, de crisis raakt met name de bouwwereld hard. “Jazeker, er is in het algemeen minder werk te verdelen”, erkent hij, “maar toch is het bepaald geen crisis binnen ons bedrijf. In tegendeel, zou ik haast zegen. Er wordt minder gebouwd, maar wij verzetten elke dag nog steeds bergen werk.”

Bron: Bultena Verreikerverhuur B.V., 5 februari 2013