Mammoet Training Center introduceert cursus "Vervoer van hoogwerkers"

Hoogwerkers, zowel telescopische- en schaarplatforms hebben de veiligheid en efficiëntie in de bouw en andere sectoren aanmerkelijk verbeterd, omdat er nu minder met ladders moet worden gewerkt. Maar dit betekent wel dat het nu veel vaker nodig is hoogwerkers veilig te transporteren tussen locaties. De vrachtwagenchauffeurs moeten de hoogwerkers ook bedienen om ze de vrachtwagens op en af te rijden. Dit zijn tijdenlang onvoldoende gecontroleerde activiteiten geweest, die in het verleden regelmatig tot gevaarlijke situaties hebben geleid.

Ceva Logistics, logistiek partner van Genie in Europa, wilde het transport veiliger maken. Tevens wil Genie het vervoer van zijn machines veiliger laten verlopen, en de nieuwe hoogwerkers alleen door goed opgeleide chauffeurs af laten leveren bij de klanten. Het bedrijf vroeg het Mammoet Training Center hier een speciale cursus voor te ontwikkelen. Deze cursus is gericht op beroepschauffeurs en beslaat de basiselementen van de bediening van hoogwerkers, laden en lossen, ladingzekeren, en veiligheidsaspecten. Deze cursus van één dag behandelt zowel de theorie als de praktijk en is gecertificeerd als een Code 95 cursus voor het beroepsgoederenvervoer. De cursus wordt vanaf juli 2014 aangeboden door het Mammoet Training Center in Hoogvliet.

Mammoet Training Center
Mammoet ondersteunt opdrachtgevers in de hele wereld bij het verbeteren van de efficiëntie van constructiewerkzaamheden en het optimaliseren van de productiviteit van fabrieken en installaties. Hiervoor biedt het bedrijf oplossingen voor het hijsen, transporteren, installeren en demonteren van grote en zware constructies. De logistieke uitdagingen in deze sectoren nemen voortdurend toe en staan onder andere in verband met moeilijk bereikbare locaties, zware klimaatomstandigheden, toenemende veiligheidseisen en bescherming van het milieu.

Het Mammoet Training Center verzorgt de opleidingen voor zowel intern als extern personeel, die op een veilige en verantwoorde wijze deze taken uitvoeren. Daarnaast worden passende - gecertificeerde - opleidingen ontwikkeld die de efficiency en veiligheid structureel verbeteren.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Mammoet Training Center: 088-6502208 of via email: marius.van.der.valk@mammoet.com . Voor meer informatie: www.mammoettrainingcenter.com

Bron: Mammoet Training Center, 2 juni 2014