Wagenborg Nedlift wint ESTA Award 2012!

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de ESTA (Europese associatie van kraanverhuur en transportbedrijven), op 19 april jl. in Parijs, heeft Wagenborg Nedlift de ESTA Award in de wacht gesleept in de categorie 'hijswerk tot 120 ton'.  

Het winnende project is uitgevoerd in juni 2011. De nieuwe Nuon Magnum centrale in Eemshaven werd voorzien van een gastoevoerleiding vanaf het netwerk van Gasunie Spijk. De nieuwe leiding zou de enige ontsluitingsweg naar het industrieterrein Eemshaven doorkruisen en het was daarom niet toegestaan om tijdens de constructie van de leiding de weg af te sluiten. De contractor koos daarom voor een horizontale boring onder de weg door. Wagenborg Nedlift zorgde tijdens de boring voor de handling van de 24 inch leiding met een lengte van 400 meter (!) en een gewicht van 77 ton.

De grootste uitdaging vormde het in de juiste positie houden van de leiding tijdens het boorproces. Door exacte hoogtemetingen tijdens het hijsen en goede communicatie tussen de machinisten en de projectleider kon dit worden opgelost. “Dit is een mooi staaltje samenwerking van ons project team”, zegt Ton Klijn, directeur van Wagenborg Nedlift, die in zijn nopjes was met de Award. “Goed samenwerken op het niveau van project management, engineering en uitvoering en daarmee een unieke en veilige oplossing bieden aan onze klant: dit is precies waar we goed in zijn bij Wagenborg Nedlift”.

Esta Awards Winners Certificate

Bron: Wagenborg Nedlift B.V., 27 april 2012