Allereerste Liebherr LTM 1750-9.1 kraan voor Schot Verticaal Transport

Na ondertekening van het koopcontract op de Bauma in 2010 is het dan zover: De eerste 750 tonner Liebherr LTM 1750-9.1 is onderweg naar Schot Verticaal Transport in Alkmaar. Een echte wereldprimeur, omdat het de allereerste kraan van dit type is dat door Liebherr wordt uitgeleverd. De officiële presentatie aan de pers heeft plaatsgevonden op woensdag 13 februari.Vanaf 18 februari is de kraan volledig inzetbaar.

De LTM 1750-9.1 is uniek in z'n klasse, en niet alleen wat hijscapaciteiten betreft. Zo gaat de kraan compleet met giek op transport, is snel op te bouwen waarbij de kraan zelfvoorzienend is (een hulpkraan is in de basis configuratie niet nodig).

Voor het vervoer van de kraandelen en kraanballast heeft Schot ook haar trailerpark verder uitgebreid met een nieuwe 8-assige Nooteboom MCO-PX semi-dieplader met pendelassen. Voor de basisuitrusting wordt de kraan begeleidt door deze 8-assige pendelas semi-dieplader alsmede een 6-assige semi-dieplader.
De LTM 1750-9.1 compleet opgebouwd, dus inclusief Jib en alle kraanballast, zijn maar liefst 9 transportcombinaties nodig.

Bron: Schot Verticaal Transport, 15 februari 2013