Wagenborg Nedlift B.V. behaalt
VCA-Petrochemie certificering

Kwaliteit en veiligheid staan bij Wagenborg Nedlift B.V. hoog in het vaandel. Reeds vele jaren is Wagenborg Nedlift B.V. gecertificeerd volgens de VCA** norm. Per 1 maart 2013 is Wagenborg Nedlift B.V. gecertificeerd voor VCA-Petrochemie (VCA-P). Deze certificering is gericht op de directe beheersing van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, op de VGM-structuur, alsmede op specifieke aanvullende eisen voor de petrochemie.

Veilig en gezond werken, met aandacht voor milieu en medemens, is een belangrijke investering in het bedrijf en vraagt inspanning van alle medewerkers en partners bij de uitvoering van de werkzaamheden. Wagenborg Nedlift B.V. wil deze werkwijze graag waarborgen, nu en in de toekomst. 

VCA-Petrochemie is het hoogste niveau binnen de VCA Checklist. Een significant verschil tussen de certificering VCA** en VCA-P is het aantoonbaar bevorderen van het VGM-bewustzijn en -gedrag van medewerkers. Wagenborg Nedlift B.V. voldoet aan deze certificatienorm, met als logisch gevolg toekenning van het VCA-P certificaat door  Aboma Certificering bv.

Het kwaliteits- en veiligheidsbeleid van Wagenborg Nedlift B.V. blijft onverminderd gericht op verdere verbeteringen ten aanzien van VGM. De VCA-P certificering is daarin een tussenstap naar een veiliger organisatie waaraan zij continu blijft werken.

Bron: Wagenborg Nedlift B.V., 11 maart 2013