Arthur van Dijk nieuwe voorzitter TLN

Met ingang van 1 september 2013 is mr. A.Th.H. (Arthur) van Dijk (1963) benoemd tot Voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Op 5 april heeft de Ledenraad op voordracht van het Bestuur in een bijzondere vergadering unaniem tot de benoeming besloten.

Foto: Arthur van Dijk

Ruime ervaring
Arthur van Dijk was bijna 10 jaar wethouder in de gemeente Haarlemmermeer. Arthur van Dijk richtte zich vanuit zijn publieke rol onder andere sterk op de private sector en in het bijzonder ook op Transport en Logistiek. Zo had Arthur van Dijk onder andere Economische Zaken, Ondernemerschap en meer specifiek ook de ontwikkeling van de logistieke 'hotspot' Schiphol in zijn portefeuille. De focus op het stimuleren en faciliteren van ondernemerschap voor de BV Nederland en ook de regio stond hierbij voor Arthur van Dijk centraal.

Arthur van Dijk is fiscaal jurist met ruime ervaring en beschikt over een groot politiek en ambtelijk netwerk. In Den Haag heeft hij zijn sporen verdiend als plaatsvervangend Directeur Criminaliteitsbestrijding bij het Ministerie van Justitie en Hoofd Internationale Zaken bij het Ministerie van Financiën.

Hart voor Transport en Logistiek
Arthur van Dijk heeft zich de afgelopen jaren sterk ingezet voor de sector Transport en Logistiek. Niet alleen bij de ontwikkeling van de logistieke bedrijvigheid op en rond luchthaven Schiphol, maar ook was Arthur van Dijk voorzitter van de Amsterdam Connecting TRADE (ACT) en de Amsterdam Logistic Board. Tevens was hij lid van het Dagelijks Bestuur van de Vereniging Amsterdam Airport Area (AAA). Zijn passie voor Transport en Logistiek kon hij ook kwijt als bestuurlid van de Stuurgroep Greenport Aalsmeer en als lid van het Platform Regionaal Economische Structuurversterking Noordvleugel.

Het Bestuur en de Ledenraad van TLN zijn dan ook van mening met Arthur van Dijk een zeer geschikte opvolger te hebben gevonden voor Alexander Sakkers. Alexander Sakkers zal per 23 mei a.s. afscheid nemen als Voorzitter. (FL)

Bron: Transport en Logistiek Nederland, 5 april 2013