VTL MobiliteitsCentrum transport plaatst 1.500ste chauffeur

Het VTL MobiliteitsCentrum transport (MCT) is een goedlopende banenmotor. Onlangs is de 1.500ste chauffeur Ardo van Ravesteijn bemiddeld naar een andere baan - binnen de transportsector - bij Slager en Zandbergen Transport. Een belangrijk doel van het MCT is om chauffeurs en kraanmachinisten, die door de huidige economische crisis werkloos worden, naar een andere baan in de transportsector te begeleiden en hen zo voor de branche te behouden.

Foto v.l.n.r.: Directeur Hans Slager, MCT-adviseur Stefanie Venema en chauffeur Ardo van Ravesteijn.

MCT-manager Issabella Kerklaan: “Sinds de oprichting van het MCT begin 2009 merken we dat de dienstverlening voorziet in een grote behoefte. Bovendien is de dienstverlening gratis, zowel voor SOOB bedrijven als chauffeurs.”

Succesvolle bemiddeling
Ardo van Ravesteijn is de 1.500ste chauffeur die door het MCT werd bemiddeld. Hij is één van de vele chauffeurs die de gevolgen van de crisis aan den lijve heeft ondervonden. Door een reorganisatie moest hij bij zijn vorige werkgever vertrekken. Zo kwam hij met het MobiliteitsCentrum transport in aanraking. Ravesteijn: “Ik ben door de adviseurs van het MCT bij verschillende bedrijven voorgesteld. Bij Slager en Zandbergen Transport klikte het meteen. Het is een goed bedrijf met aardige mensen. En het werk is ook mooi: stukgoedvervoer in Nederland met soms dagritten naar België en Duitsland.”

MCT verzorgt perfecte match
Directeur van Slager en Zandbergen Transport  Hans Slager is dik tevreden met zijn nieuwe chauffeur. “We zochten een allround vakman: een ervaren trekker-trailerchauffeur met ADR-certificaat. Die hebben we dankzij het MCT in Ardo gevonden. Het MCT heeft ons veel werk uit handen genomen. De procedure verliep ook heel vlot. Twee dagen nadat we de vacature hadden aangemeld, kregen we de cv's al aangeleverd. Er werden vijf kandidaten voorgesteld: stuk voor stuk prima chauffeurs. Twee kandidaten sprongen eruit, waaronder Ardo. Nadat hij een dagje met mij mee had gereden, hebben we de knoop doorgehakt. Volgende keer bel ik weer naar het MCT.”

Drukbezochte website
Het MCT heeft een website - www.mobiliteitscentrumtransport.nl - die druk wordt bezocht. Chauffeurs vinden er naast vacatures onder meer tips voor het schrijven van een cv en een sollicitatiebrief. Werkgevers kunnen er terecht voor het aanmelden van vacatures, het zoeken van beschikbare chauffeurs in de online-kandidatenbank en het downloaden van diverse contractvormen voor het aannemen van personeel.

Over VTL
VTL staat voor Vakmanschap op de arbeidsmarkt in Transport & Logistiek. Al meer dan 40 jaar mobiliseert VTL instroom en doorstroom binnen een netwerk van scholen en bedrijven. Het MCT is sinds januari 2012 onderdeel van VTL en wordt mede mogelijk gemaakt door het opleidingsfonds voor de sector SOOB (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen). Voor meer informatie over VTL: www.vtl.nl

Bron: VTL, 23 april 2013