Nieuwe autolaadkraan Wagenborg Nedlift

Wagenborg is altijd innovatief en vooruitstrevend bezig met haar materieelinvesteringen. Zo heeft Wagenborg Nedlift onlangs een nieuwe bakwagen met 42 tm autolaadkraan in gebruik genomen, die is uitgerust met de laatste snufjes op het gebied van flexibiliteit, veiligheid en ergonomie.

De autolaadkraan is onder andere voorzien van een volledig proportioneel stabiliteitsbewakings-systeem. Dit houdt in dat de software van de autolaadkraan continu meet waar de steunpoten zich bevinden en hoeveel druk deze op de ondergrond opbouwen. Op basis van deze gegevens past de autolaadkraan automatisch het maximaal toelaatbare werkgebied aan. Zo kan de machinist altijd veilig werken. Tevens is de kraan voorzien van hoogte detectie, zodat deze in de transportstand altijd onder de 4 meter blijft.

Het motorvoertuig is een Volvo 6x2 met een Euro-5 13-liter motor, voorzien van de gerenommeerde Volvo I-shift versnellingsbak, een automatische versnellingsbak waarbij de chauffeur niet meer handmatig hoeft te schakelen. Wist u dat bij handgeschakelde trucks de chauffeur gemiddeld 7x per kilometer schakelt? Dat is ruim 15.000 keer per jaar. Zowel qua ergonomie als brandstofverbruik is deze nieuwe versnellingsbak dus een goede investering. 

Uniek aan deze motorwagen is het widespread onderstel: Door de achter assen verder uit elkaar te plaatsen is 3 ton meer laadvermogen gecreëerd. Dit, in combinatie met strategisch geplaatste vaste ballast in het chassis, geeft deze autolaadkraan een hijstabel die met recht uniek mag worden genoemd!

Meer weten? Neem contact op met de afdeling Transport in Schoonebeek via nedlift@wagenborg.com   of bel 0524 53 64 64.

Bron: Wagenborg Nedlift B.V., 10 mei 2013