Koninklijke Saan neemt ultramodern 320 tons hijsportaal in gebruik

Vorige week nam Koninklijke Saan een ultramodern 320 tons hijsportaal in gebruik. De eerste opdracht waarbij dit hijsportaal werd ingezet werd uitgevoerd in opdracht van VPK Packaging BV in Raamsdonksveer. De werkzaamheden die Saan uitvoerde voor VPK bestonden uit het lossen en plaatsen van een 50 ton wegende stansmachine van fabrikant Bobst.

Koninklijke Saan investeerde in een uiterst modern 4 punts hydraulisch hijsportaal met een hefvermogen van 320 ton en een hefhoogte van maximaal 10 meter. Bij de maximale hefcapaciteit is de hefhoogte nog een indrukwekkende 8 meter. Het nieuwe portaal is volledig radiografisch op afstand te bedienen en heeft een zeer compacte breedte van slechts 120 centimeter. Met de 3-traps telescopische hefpoten is dit hijsportaal de ideale uitbreiding op de 30, 100, en 150 tons hijsportalen die Saan al in het assortiment had.

VPK Packaging produceert verpakkingsmaterialen van o.a. golfkarton. Het bedrijf kocht onlangs een nieuwe Bobst Mastercut, een stansmachine voor kartonnen verpakkingen met flexo units en feeder.

Bron: Koninklijke Saan, 14 mei 2013