Spierings Kranen presenteert nieuwe 30 meter instapkraan

Spierings Kranen introduceert de SK375-AT3 “Reman”. Deze innovatie werd aangekondigd tijdens de vorige Matexpo en is nu gereed. Na de 33 Meter SK377-AT3 en de 36 Meter SK387-AT3 “City Boy”  is dit de derde variant op 3 assen. De MATEXPO heeft de primeur voor dit nieuwe instapmodel. Spierings koos dit moment voor de introductie omdat bedrijven juist nu vragen om een kostenefficiëntere nieuwe vouwkraan in het segment tot 30 meter vlucht. Tot nu toe was het enige alternatief naast een gebruikte kraan in de 30 meter klasse een gebruikte kraan. Die zijn ook van uitstekende kwaliteit, maar niet voorzien van de nieuwste techniek.  Met 30 meter wordt de vlucht aangeduid.

Remanufacturing
Wat betekent “Reman” nu eigenlijk? “Reman” komt van Remanufacturing en is feitelijk een herontwerp en herbouw van een ingeruilde AT3 kraan. Deze kraan wordt zó grondig aangepakt dat deze voorzien van een nieuw bouwjaar en nieuw kenteken, letterlijk als nieuw, kan worden afgeleverd. Deze kraan voldoet aan de eisen die anno nu gesteld worden. De kraan krijgt onder andere een volledig nieuwe motor die voldoet aan de Euro-5 norm, een moderner stuur- en remsysteem, nieuwe elektra en nieuwe aansturing van het opbouwprogramma. Ook wordt voor de machinist zowel de kraan- als de truckcabine geheel vervangen door nieuwe exemplaren en is de kraan voorzien van een automatische versnellingsbak in plaats van de vroegere handgeschakelde versie.
De kraan wordt geleverd als een nieuwe kraan. Dit biedt voordelen ten aanzien van de restwaarde en de financiering. De prijs ligt tussen die van een gereviseerde en die van een nieuwe kraan in. Bijkomend voordeel van de SK375-AT3 Reman is dat het helemaal in de huidige trend van “verantwoord ondernemen” past. Er wordt deels opnieuw gebruik gemaakt van materiaal en er wordt naar milieuvriendelijkere en energiezuinigere techniek overgestapt.
De SK375-AT3 Reman kraan, is een compacte 3 asser die gemakkelijk kan rijden op de weg en past op moeilijk bereikbare plaatsen. De opbouwtijd is met slechts 10 minuten snel en er kan maar liefst 1,9 ton kg op 30,4 meter vlucht bij een haakhoogte van 19 meter worden geplaatst. De maximale last bedraagt 5.000 kg. De Maximale hijshoogte is 33,4 m getopt.
Tevens toont Spierings Kranen haar bestseller, de SK498-AT4. Van het type 4-asser heeft Spierings 300 exemplaren verkocht, de 498 behoort tot de derde generatie met vier assen. Specificaties: 103 Tm, maximale hijslast: 8 Ton op 12,85 m vlucht en 1,9 Ton helemaal in de punt op 44 m vlucht, maximale hijshoogte 48 meter getopt.

Bron: Spierings Kranen B.V., 16 augustus 2013