Nooteboom introduceert nieuwe hoogwerker semi-dieplader op MATEXPO

Op de komende Matexpo, die van 4 tot en met 8 september plaatsvindt in Kortrijk (B), introduceert Nooteboom haar nieuwste hoogwerker semi-dieplader. Het betreft hier een multifunctionele 3-assige hydraulisch gestuurde semi-dieplader compleet met hydraulisch hefbare vloer voor laden op de zwanenhals. Deze noviteit is te bewonderen op standnummer 416, Hal 4.
 
Voor het vervoer van hoogwerkers heeft Nooteboom een semi-dieplader ontwikkeld met een hoge win-winwaarde. Alle denkbare functionaliteiten voor efficiënt transport van hoogwer¬kers zijn toegepast in deze nieuwste hydraulisch gestuurde hoogwerker semi-dieplader.
De nieuwe kwaliteitstrailer voldoet aan alle belangrijke voorwaarden van de verhuur- en bouwsector. Duurzaamheid, lage onderhoudskosten én de verrassend lage aanschafprijs staan garant voor een optimale investering.
 
Veilig laden en lossen
De multifunctionele 3-assige gestuurde semi-dieplader is standaard voorzien van een hydraulisch hef¬bare vloer die snel en veilig laden op de zwanenhals mogelijk maakt. Dit levert dagelijks tijdwinst op! In het laadvak zijn, verspreid over 4 breedtes, circa 40 TÜV-gecertificeerde bindvoorzieningen aangebracht. Hierdoor kan de lading op nagenoeg elk gewenste positie gezekerd worden.
Voor maximale grip zijn de hydraulisch uitvouwbare opritten, het laadvlak en de hydraulisch hefbare vloer voorzien van een getand en thermisch verzinkt staalrooster. De krachtige Superwinch elektrische lier, met radiografische afstandsbediening, biedt ook in extreme gevallen gemakkelijk en veilig laden en lossen.
 
Licht & Wendbaar
Het leeggewicht van deze nieuwste hydraulisch gestuurde hoogwerker semi-dieplader is zeer laag en biedt daardoor een zeer groot nuttig laadvermogen. Dit bij zowel binnenwettelijk vervoer als onder ontheffing. De hydraulisch gestuurde assen bieden een maximale stuuruitslag van 45 graden waardoor de trailer zeer wendbaar is en moeilijk bereikbare laad- en losplaatsen geen obstakel meer vormen. Tevens zorgt het stuursysteem voor een aanzienlijke kostenbesparing door de zeer geringe bandenslijtage!
 
Duurzaam
Door de solide kwaliteit en het wereldwijde merkimago van Nooteboom is de trailer tot in lengte van jaren een waardevaste investering. De unieke conservering van het chassis - korund stralen, schooperen, 2-laags primer, 2-laags spuit¬lak - biedt een duurzame bescherming tegen roestvorming en zorgt voor een optimaal glanseffect van de laklaag. Ook na 10 jaar! Daarnaast zijn vele componenten thermisch verzinkt of van RVS.
 
Grondverzet- en wegenbouwmachines
De nieuwe hydraulisch gestuurde hoogwerker semi-dieplader is ook leverbaar in een versie voor wegenbouwmachines en een versie voor grondverzetmachines. Deze versies zijn in meerdere asconfiguraties leverbaar, alsmede met een uitschuifbare laadvloer. De stalen roostervloer in het laadvlak en opritten zijn bij deze versies vervangen door een hardhouten vloer. Ook laadvlakverbreding behoort tot het optieprogramma van deze semi-dieplader.
Voor het oprijden van de lading op de laadvloer biedt Nooteboom een breed programma aan hydraulische bedienbare opritten en aluminium aanhaak opritten.

Bron: Nooteboom, 26 augustus 2013