Saan verhuist laatste objecten van het Legermuseum

In de eerste twee weken van september worden de laatste objecten uit het Legermuseum in Delft door Koninklijke Saan verhuisd. En het zijn niet zomaar objecten, het gaat hier om voertuigen, tanks, kanonnen en wagens van groot formaat die niet meer kunnen of mogen rijden. Heel indrukwekkend dus!

Vanaf maandag 2 september hijst Saan eerst de kleinere objecten uit het voormalige museumgebouw aan de Korte Geer in Delft. Vervolgens worden de objecten in containers geplaatst en naar Soesterberg getransporteerd.

Tanks en grote voertuigen
Vanaf maandag 9 september verhuizen de grote objecten. Op de hoek van de Oude Delft en de Kapelsbrug wordt een 400 tons kraan van Saan geplaatst en worden er in het water tussen het museum en de Zuidwal pontons gelegd. De industriële verhuizers van Saan plaatsen de objecten vanaf de museumkade op de pontons, waarna deze overvaren naar de Zuidwal. Daar worden de objecten door de Liebherr LTM 1400-7.1 kraan van Saan op Trekker-Oplegger-Combinaties van de Landmacht gehesen die vervolgens naar Soesterberg afreizen. Door de werkzaamheden is de Oude Delft tussen de Breestraat en de Zuidwal van maandag 9 t/m woensdag 11 september afgesloten voor verkeer. Er blijft per richting één rijstrook beschikbaar.

Nationaal Militair Museum
Het Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg worden samengevoegd tot het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM). Dit museum wordt gebouwd op de voormalige vliegbasis Soesterberg en gaat in het najaar van 2014 open. Het verhuizen van de gehele collectie en het voorbereiden van het nieuwe museum vergt veel tijd. Beide musea zijn ondertussen dan ook gesloten om deze operatie uit te kunnen voeren.


Bron: Koninklijke Saan, woensdag 4 september 2013