BKV neemt nieuwe 750-tons mobiele kraan in gebruik

Het Barneveldse kraanverhuurbedrijf BKV heeft vanaf 28 augustus een 750-tons mobiele kraan in gebruik genomen. Met de splinternieuwe LTM 1750 voorziet BKV in de toenemende vraag naar hijscapaciteit op hoogte. De kraan zal zowel binnen als buiten Nederland worden ingezet.

In augustus wordt de LTM 1750 door Liebherr afgeleverd. Het is één van de nieuwste modellen van de Duitse fabrikant. De mobiele kraan heeft een maximum hijscapaciteit van 750 ton. De maximale hijshoogte is 150 meter, bereikt dankzij een hulpgiek en jib (beweegbaar hulpstuk). Volgens BKV vult de nieuwe kraan het gat tussen de bestaande 700- en 1200-tons kranen.
De nieuwe LTM 1750 is een compacte kraan in zijn klasse, maar heeft een ongekend hijsvermogen op hoogte. Op 90 meter hoogte kan de kraan nog steeds 80 ton hijsen.
De 22 meter lange mobiele kraan heeft een eigen gewicht van 98 ton en staat op 9 bestuurbare assen. Het voertuig wordt aangedreven door een 680 pk sterke V8-motor.

Toenemende vraag naar hijscapaciteit
Met de nieuwe kraan voorziet BKV in de toenemende vraag naar grotere hijscapaciteit. Deze vraag is een gevolg van de ontwikkelingen in onder meer de bouw, infrastructuur en windenergie. Steeds vaker worden grote bouwwerken prefab vervaardigd. Met de 750-tonner kunnen bijvoorbeeld betonnen kunstwerken (zoals brugdelen en viaducten) geplaatst worden. Daarnaast wordt de kraan ingezet bij projecten in de windenergie. BKV is al jarenlang gespecialiseerd in deze branche en als zodanig internationaal bekend. Omdat de windturbines steeds groter worden, is er behoefte aan hijscapaciteit op hoogte. BKV kan hierin voorzien met de LTM 1750. Daarnaast zijn er tal van andere branches waarin de nieuwe kraan een belangrijke aanwinst is.

BKV is opgericht in 1969 en als kraanverhuurbedrijf betrokken bij uiteenlopende projecten in onder meer de bouw, (rail)infra, maritieme sector, windenergie, recreatie, zware industrie en machinebouw. Het bedrijf beschikt over een gevarieerd kranenpark, met mobiele kranen voor zowel kleine als complexe projecten. Met de nieuwe LTM 1750 versterkt BKV haar marktpositie in het verticaal transport, zowel binnen als buiten
Nederland.

Bron: BKV B.V., 28 augustus 2013