Dubbele première voor Wagenborg Nedlift

Onlangs werd een nieuwe 750 tons rupskraan, type Liebherr LR1750 aan de Wagenborg vloot toegevoegd (zie Nieuwe 750 tonner voor Wagenborg Nedlift). Deze nieuweling viel de eer te beurt om de eerste heavy lift-opdracht van Wagenborg Nedlift bij Thyssen Krupp in Duisburg-Bruckhausen uit te voeren.

De opstelling van de 750 tonner met hoofdmast + beweegbare jib (totale mastlengte 147 meter!) in blinkend Wagenborg-rood was een opvallende verschijning, zo pal naast toegangspoort 1 op de enorme productielocatie van Thyssen Krupp. De kraan trok dan ook veel bekijks van medewerkers en omstanders tijdens de vier weken durende werkzaamheden.

De 750 tonner assisteerde bij een uitdagend project voor de uitwisseling van een ruim 40 jaar oude converter met een gewicht van 500 ton en een doorsnede 11 meter. Tegelijkertijd werd het afgassenketelsysteem vervangen. Teneinde het productieproces ongehinderd doorgang te kunnen laten vinden en het hijswerk, inclusief het handlen van de superlift ballast van 320 ton, efficiënt en veilig uit te voeren, werd een omleidingsroute op de site aangelegd. Voor het transport van de keteldelen naar de voormontagelocatie vice versa werden SPMTs ingezet. Diverse mobiele kranen assisteerden tijdens de montage/demontage van de 750 tons rups en de handling van equipment.

Foto's:

1-3. LR1750 bij poort 1
4.     SPMT Transport op de site
5.     Reuzenonderdeel in de haak

 Bron: Wagenborg Nedlift, 24 september 2013