Keuring en levering van hijs- en sjormiddelen en valbeveiliging

Elbert Deij van start met Deij Hijstechniek

De Barnevelder Elbert Deij is recent zijn eigen bedrijf begonnen. Onder de naam Deij Hijstechniek gaat hij hijsmiddelen, sjormiddelen en valbeveiliging leveren en keuren. Deij Hijstechniek wil zich onderscheiden met een 24 uurs-service, levering uit voorraad en in-company keuringen.

Vanaf 1 september jl. is Elbert Deij actief als zelfstandig ondernemer. Deij Hijstechniek houdt zich bezig met de levering en keuring van drie productgroepen.

Hijs- en sjormiddelen
Onder hijsmiddelen vallen alle hulpmiddelen om een last aan de haak van een kraan te bevestigen. Het gaat dan onder meer om kettingen, hijsbanden, haken, klemmen, staalkabels en evenaars. Onder de sjormiddelen vallen producten als spanbanden en ander sjorkettingen. Als dealer van verschillende Europese fabrikanten levert Deij Hijstechniek een groot deel van het assortiment uit voorraad. “In combinatie met onze 24 uurs-bereikbaarheid kunnen we de klant daardoor snel van dienst zijn. De werkzaamheden hoeven daardoor nauwelijks stil te liggen als hijs- of sjormiddelen gekeurd of vervangen moeten worden”, zegt Deij. “Als gecertificeerd keurmeester hijs- en hefmiddelen voeren we bovendien de verplichte keuringen uit. Ook hierbij staat service voorop. We voeren veel keuringen op locatie uit, zodat de klant zijn gereedschap niet lang hoeft te missen.” Na inspectie en/of beproeving van de hijs- en sjormiddelen verstrekt Deij Hijstechniek een certificaat.

Valbeveiliging
De derde productgroep is valbeveiliging. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om persoonlijke beschermingsmiddelen als harnassen en lijnen. “Veel klanten die hijstechniek nodig hebben, werken op hoogte. Denk bijvoorbeeld aan bouw- en staalconstructiebedrijven of onderhoudsbedrijven voor windturbines. Deij Hijstechniek kan hen een compleet pakket bieden.”

Onderscheidend in de markt
Elbert Deij (24) groeide op tussen de mobiele kranen. Na een technische opleiding werkte hij jarenlang als monteur van bouwmachines. Daarnaast bleef hij in zijn vrije tijd actief in het onderhoud van kranen en de keuring van hijsmiddelen. “Het aantal klanten groeide snel en het werd hoog tijd om mijn eigen bedrijf te beginnen”, zegt Deij. “Ik ben ervan overtuigd dat Deij Hijstechniek zich onderscheidt door het serviceniveau. Met een compleet ingerichte servicebus kunnen we klanten in heel Nederland snel bedienen. Onze praktische en klantgerichte aanpak valt blijkbaar op”, aldus Deij. “De klantenkring groeit snel. Kwaliteit én service voor een goede prijs, dat is precies wat  bedrijven in deze tijd nodig hebben!”

Bron: BKV B.V., 29 oktober 2013