BKF introduceert CO2-neutraal hijsen!

Vanaf februari 2014 biedt BKF haar relaties de mogelijkheid om, tegen een geringe meerprijs, hun opdrachten CO2-neutraal uit te voeren. Binnen ons MVO-beleid zoeken wij steeds naar mogelijkheden om CO2 uitstoot te beperken en de belasting die uiteindelijk overblijft, te compenseren. CO2-neutraal hijsen is een goede aanvulling op dit beleid.

Hoe werkt het?
Relaties die de CO2 uitstoot van de door hen ingehuurde kranen en vrachtwagens willen compenseren melden dat bij ons. De compensatie geldt dan voor alle opdrachten, waar fossiele brandstoffen voor nodig zijn, die voor de betreffende klant uitgevoerd gaan worden.
Elk half jaar wordt voor elke relatie die CO2-neutraal hijst en transporteert een overzicht van de afgenomen uren en/of kilometers gemaakt, waarbij de de uitstoot wordt berekend. Hiervoor wordt een factuur opgesteld en de relatie ontvangt als bewijs van deelname een certificaat.
Jaarlijks beoordelen wij de uitstoot opnieuw. Door technische veranderingen, vervangingen of aanpassingen aan het materieel kan deze wijzigen. En natuurlijk werken wij, samen met onze machinisten, chauffeurs en technische medewerkers, er voortdurend aan om de uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website http://www.bkf.nl/bkf-introduceert-co2-neutraal-hijsen/ .

Bron: BKF, 31 januari 2014