Over op IBAN

De invoering van het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA wordt uitgesteld tot 1 augustus. Dat betekent dat bedrijven en consumenten pas later verplicht hoeven over te stappen op IBAN-rekeningnummers. Volgens de Europese Commissie zijn veel bedrijven nog niet klaar voor het nieuwe betalingssysteem.
Officieel wordt de oude deadline van 1 februari niet losgelaten, maar wordt er een overgangsperiode van zes maanden ingesteld. De eurocommissaris waarschuwt dat de invoering van betalingen via IBAN niet nog een keer zal worden uitgesteld.

Incasso
Bedrijven en particulieren die geld binnenkrijgen via automatische incasso's moeten hun systemen aanpassen. Als ze dat niet op tijd doen, kunnen ze geen geld innen.
Veel ondernemers zijn nog niet eens begonnen met het omschakelen naar IBAN, zegt DNB. In november werkte 35 procent van alle midden- en kleinbedrijven nog niet aan de nieuwe Europese overschrijving en had 80 procent de overgang naar de nieuwe Europese incasso nog niet afgerond.
 
Onderneem nu actie
Bent u voor 1 augustus 2014 niet overgestapt op IBAN ? Dan loopt de continuпteit van uw betalingsverkeer mogelijk gevaar. De overgang naar IBAN neemt dan maanden in beslag. Wacht daarom niet langer en start met voorbereiden, zodat u op tijd klaar bent.
 
Stap nu over !
Wij tonen uw IBAN op uw betaalpas. Dit doen wij op de plaats waar voorheen uw 9-cijferige rekeningnummer stond. U ontvangt een betaalpas met IBAN gratis als u nu een nieuwe betaalpas aanvraagt. Ook heeft u de mogelijkheid een nieuwe pin te kiezen of het oude te behouden.Na 1 augustus betaalt u 17,50 EUR als u pas kwijt raakt of toe is aan een vervanging bij uw eigen bank.

Bron: ING/IBAN, 14 februari 2014