Nieuwe Liebherr ECOmode LTC 1045 - 3.1 voor Van Grinsven B.V. uit Schaijk 

Vanaf januari 2014 is het kranenpark van Van Grinsven B.V. uit Schaijk uitgebreid met een Liebherr ECOmode LTC 1045 - 3.1. Met deze kraan erbij zijn wij in staat om onze klanten nog beter te bedienen en leveren we hiermee tevens een positieve bijdrage aan het milieu.

Eerste ECOmode kraan in Nederland voor Van Grinsven B.V.
Liebherr heeft een speciale versie ontwikkeld voor de met Load-Sensing uitgeruste mobiele kraan. Hiermee kan het kraangebruik efficiënter uitgevoerd worden. Met de ECOmode wordt zowel het brandstofverbruik als ook de geluidsemissie gereduceerd. Dit alles heeft een positieve ecologische impact, want de besparing van de brandstof leidt tot een aanzienlijke CO2- besparing.

Compact en multifunctioneel
Doordat de kraan is uitgerust met een in hoogte verstelbare cabine is de kraan zeer divers inzetbaar. De cabine is verstelbaar tot een ooghoogte van 7m80.

Tevens is de kraan voorzien van een afneembaar front. Zonder dit front heeft de kraan een lengte van 7m68. Door deze zeer korte lengte zijn wij in staat om op plaatsen te komen waar voorheen geen kranen konden komen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Binnen de Van Grinsven - Groep, welke bestaat uit kraanverhuur, transport, industriële verhuizingen en op- en overslag, is in 2013 besloten om binnen het MVO duurzaamheid zwaar mee te wegen bij investeringsbeslissingen. De nieuwe Liebherr ECOmode is hier het eerste resultaat van.

Hier opvolgend worden er in April 2014 nog twee nieuwe autolaadkranen met
Euro-6 motoren afgeleverd. Met dit alles zet Van Grinsven B.V. een grote stap om duurzaamheid als kernpunt terug te laten keren in de onderneming.

Bron: Van Grinsven B.V., 20 februari 2014