VTL MobiliteitsCentrum transport plaatst 2.000ste chauffeur

Het VTL MobilteitsCentrum transport (MCt) blijft een goedlopende banenmotor. Onlangs trad Dion Vlasblom in dienst bij containervervoerder Lintex in Dordrecht. Hij is daarmee de 2.000ste chauffeur die via het MCt een andere baan heeft gevonden.

Een belangrijk doel van het MCT is om chauffeurs, kraanmachinisten en transport planners, die door de huidige economische crisis werkloos worden, naar een andere baan in de transportsector te begeleiden en hen zo voor de branche te behouden.

Succesvolle bemiddeling
Dion Vlasblom is de 2.000ste chauffeur die door het MCt werd bemiddeld. Een prima match. Dion is weer terug in zijn oude vak en voor Lintex heeft het MCt opnieuw zijn waarde bewezen. Dion Vlasblom: 'Nadat mijn vorige werkgever failliet was gegaan, heb ik mij direct bij het MCt ingeschreven. Daarmee had ik al eerder goede ervaringen opgedaan. In 2009, vlak nadat de crisis was uitgebroken, ben ik door het MCt bemiddeld naar een andere baan.' Beide keren zijn Dion uitstekend bevallen.

MCt verzorgt perfecte match tussen werkgevers en goede chauffeurs
Voor Lintex was het niet de eerste keer dat het MCt is ingeschakeld voor het vervullen van een vacature. Bedrijfsleider Jan-Peter de Haan: 'Lintex is sterk gespecialiseerd in het zeecontainervervoer van Rotterdam en Antwerpen naar adressen in Nederland, België, Duitsland en vice versa. We hebben de afgelopen jaren al een aantal goede chauffeurs langs deze weg binnengehaald. Want het is ondanks de ruime arbeidsmarkt best moeilijk om geschikte chauffeurs voor het containervoer te vinden. Ze moeten binnen ons bedrijf passen en de juiste mentaliteit voor dit werk hebben. Ik ben dik tevreden met de kwaliteit die het MCt levert en meld me bij een volgende vacature beslist weer.'

Vacatures, kandidaten en online advies
Via www.mobiliteitscentrumtransport.nl kunnen chauffeurs en planners zich online inschrijven in de kandidatenbank. Op de website staan naast vacatures onder meer tips voor het schrijven van een cv en een sollicitatiebrief. En werkgevers kunnen er terecht voor het aanmelden van vacatures, het zoeken van beschikbare chauffeurs in de online-kandidatenbank en het downloaden van diverse contractvormen voor het aannemen van personeel. 

Bron: VTL, 25 maart 2014