MobiliteitsCentrum transport breidt dienstverlening uit naar logistieke functies

Het MobiliteitsCentrum transport breidt haar dienstverlening in een pilot uit naar logistieke functies voor hoger opgeleiden. Als de pilotperiode tot en met eind september 2014 succesvol verloopt, kunnen werkgevers en werkzoekenden landelijk van deze bemiddeling gebruikmaken. De uitbreiding van de dienstverlening maakt onderdeel uit van het Sectorplan Transport en Logistiek.

De logistieke sector zit in de lift. Het aantal bedrijven neemt toe en de dienstverlening wordt complexer. Innovatie is de komende jaren cruciaal. Wil de sector meegaan met de (internationale) groei, dan is hoog opgeleid personeel essentieel. Dit is voor het MobiliteitsCentrum transport (MCt) aanleiding om haar dienstverlening uit te breiden naar wervingsactiviteiten voor logistiek middenkader- en managementpersoneel.

Pilot
Concreet gaat het om kandidaten en vacatures voor supervisors logistiek, teamleiders logistiek en managers logistiek. In eerste instantie in de regio's (groot) Amsterdam, Zaanstreek, Rotterdam Rijnmond, Drechtsteden, Gorinchem, Breda, Tilburg en Moerdijk. Als de pilotperiode succesvol verloopt, kunnen werkgevers en werkzoekenden landelijk van deze bemiddeling gebruikmaken.

Duurzame arbeidsbemiddeling
Het MCt heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op het bemiddelen van vrachtwagenchauffeurs en kraanmachinisten. Sinds 2013 kunnen ook transport- en logistiek planners bij het MCt terecht. De adviseurs van het MCt kennen de sector Transport en Logistiek als geen ander en weten wat er speelt. Dankzij hun vakkundige begeleiding worden jaarlijks meer dan 500 werkzoekenden aan een nieuwe baan in de sector geholpen.

Vacatures aanmelden
Werkgevers die op zoek zijn naar een supervisor, teamleider of manager logistiek, kunnen vacatures melden via www.mobiliteitscentrumtransport.nl of telefonisch via 0900-4003003. Vervolgens gaat het MCt op zoek naar kandidaten die passen in het opgegeven profiel en worden kandidaten voorgedragen. Voor werkgevers die zijn aangesloten bij het opleidingsfonds voor de sector SOOB is de bemiddeling van het MCt geheel gratis.

Op zoek naar een baan
Werknemers die op zoek zijn naar een functie als supervisor, teamleider of manager logistiek, kunnen zich inschrijven via www.mobiliteitscentrumtransport.nl of telefonisch bij de adviseurs van het MCt via 0900-4003003.

Over het Sectorplan Transport en Logstiek
Het Sectorplan Transport en Logistiek is opgesteld namens en voor de sector in samenwerking met de overheid. Het doel is om in de jaren 2014 en 2015 een extra stimulans te geven aan een collectieve aanpak van:
- het tijdig zorgen voor voldoende instroom van goed gekwalificeerd personeel,
- het behoud van vakmanschap door het vergroten van kansen op werk voor
   werkzoekenden uit de sector; en
- het verbeteren van de inzetbaarheid van werknemers in de sector.

Bron: VTL, 26 juni 2014