VTL, Fuwa Wegvervoer en Gezond Transport bundelen krachten in Sectorinstituut Transport en Logistiek

Per 1 juli 2014 fuseren VTL, FUWA Wegvervoer en Gezond Transport tot het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Door het aanbieden van geïntegreerde dienstverlening op het gebied van werk, gezondheid en opleiding kan de nieuwe organisatie krachtig inspelen op snel veranderende omstandigheden op de arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek is opgericht per 1 juli 2014 door sociale partners in de sector: TLN, VVT, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

Marktontwikkelingen vragen om een efficiënte organisatie die de uitdagingen op de arbeidsmarkt in de komende jaren krachtig kan aangaan. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek heeft als deskundige samenwerkingspartner de kerntaak om samen met werkgevers en werknemers te zorgen voor het realiseren van:
- voldoende toekomstige instroom van goed gekwalificeerd personeel
  door de opleiding van leerlingen via het BBL-stelsel
- behoud van vakmanschap door een verbetering van de inzetbaarheid
  van werknemers in de sector
- behoud van werkgelegenheid via het MobiliteitsCentrum transport en
  het aanbieden van opleidingen - via het Sectorplan Transport en Logistiek.
 
Momenteel is Ineke Strijp directeur a.i. van het nieuwe sectorinstituut. In opdracht van het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector SOOB is zij verantwoordelijk voor de fusie tot en vorming van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. De 'marktintroductie' van de nieuwe organisatie met de producten en diensten vindt plaats in het najaar van 2014. Hieraan wordt de komende tijd gewerkt. Het huidige aanbod van de drie organisaties blijft tot die tijd ongewijzigd. Dit geldt ook voor de bestaande contactgegevens.

VTL, Fuwa Wegvervoer en Gezond Transport VTL ambiëren met de fusie een rol als inspirerend en betrokken partner van en voor de sector op het gebied van werk, gezondheid en opleiding in transport en logistiek.

Voor meer informatie zie: www.stlwerkt.nl, mail info@stlwerkt.nl of bel ons via 088 - 2596111.

Bron: VTL, 1 juli 2014