Saan investeert in volledig elektrische Nissan e-NV200's

Met de aanschaf van twee Nissan e-NV200's vergroent het wagenpark van Koninklijke Saan weer verder. Deze volledige elektrische bestelauto is zeer recent op de markt geïntroduceerd en gebaseerd op de standaard NV200 bestelwagen die voorzien is van de aandrijflijn van de Nissan Leaf.

De Nissan e-NV200 beschikt over een laadruimte van 4,2 kubieke meter (voldoende voor twee europallets) en 770 kilo laadvermogen. De 24 kWh lithium-ion accu bezorgt de e-NV200 in de praktijk een actieradius van maximaal 170 kilometer. De auto is voorzien van een 107 pk sterke, uiterst stille elektromotor.

Een lege accu in deze elektrische bestelauto kan via een gewoon stopcontact in 8 uur volledig opgeladen worden. Op haar vestiging in Diemen beschikt Saan over een 32 ampère / 6,6 kW laadpunt; hiermee duurt opladen 4 uur. Voor het onderweg bijladen beschikt de Nissan e-NV200 over een aansluiting voor een snellader en daarmee is de accu voor 80% vol in slechts ca. 30 minuten.

De twee nieuwe bestelauto's zijn vervanging voor bestelauto's met een dieselmotor, en zullen voornamelijk ingezet worden voor de kortere ritten voor de eigen Technische Dienst van Saan en kleinere transporten en verhuizingen rondom de vestiging Diemen.

CO2-prestatieladder
Sinds november 2012 is Koninklijke Saan gecertificeerd op niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. Hiermee is Saan een van de eerste logistieke dienstverleners en het eerste kraanverhuurbedrijf in Nederland dat gecertificeerd werd voor de CO2-Prestatieladder.  De CO2-prestatieladder is een instrument om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruikmaken van materialen en het gebruik van duurzame energie. De Nissan e-NV200 bestelauto's dragen hun steentje bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot van Saan.

Bron: Koninklijke Saan, 4 november 2014