Gastlessen geven gehoor aan vraag van scholen

Lancering gastlessen Transport en Logistiek voor het VMBO-onderwijs


Sectorinstituut Transport en Logistiek lanceert vandaag de mogelijkheid voor VMBO-scholen om gastlessen transport en logistiek aan te vragen. De gastlessen helpen docenten en decanen bij de invulling van de beroepsoriëntatie. VMBO-leerlingen leren hierbij van vakmensen uit de sector welke beroepsmogelijkheden er zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Ter promotie van de lancering is er een filmpje beschikbaar.

De gastlessen worden gegeven op verzoek van de VMBO-scholen zelf en zijn een mooie aanvulling in de voorlichting over beroepen in de sector Transport en Logistiek. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt al jaren loopbaanoriëntatie voor VMBO'ers. Bijvoorbeeld door voorlichting te geven tijdens beroepenmarkten en door op te treden als verbindende factor tussen bedrijven en het onderwijs.

Onderwijs door gemotiveerde vakmensen inspireert
Via stlwerkt.nl/gastlessen kunnen docenten en decanen van het vmbo gratis een gastles aanvragen. Door het volgen van een gastles van een vakman/vrouw krijgen de leerlingen geinspireerd inzicht in de beroepsperspectieven in transport en logistiek en kunnen ze gerichter hun vervolgopleiding op het MBO kiezen.

Sneak preview
Ter gelegenheid van de lancering is er een film gemaakt van twee vmbo gastlessen Transport en Logistiek die hiervoor speciaal zijn gefilmd op het Minkema College en het Clusius College.

Over het Sectorinstituut Transport en Logistiek
Het Sectorinstituut Transport en Logistiek is de samenwerkingspartner van en voor de sector op het gebied van opleiding, werk en gezondheid in transport en logistiek. Onze organisatie komt voort uit een fusie van VTL, FUWA Wegvervoer en Gezond Transport.

Bron: Sectorinstituut Transport en Logistiek, 6 november 2014