SOOB-subsidie in 2015

De topsector Transport en Logistiek is sterk in beweging, waardoor we steeds hogere eisen stellen aan de medewerkers in de sector. Het verhogen van de vakbekwaamheid wordt daarmee steeds belangrijker.

Instroom jong talent en behoud van vakbekwaamheid
SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector transport en logistiek, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers. O.a. door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Jaarlijks maken circa 15.000 werknemers van 1.500 bedrijven gebruik van de scholingssubsidie van SOOB Subsidiepunt.

SOOB-subsidie voor huidige en nieuwe medewerkers in 2015
Wellicht wilt u dit jaar ook uw medewerkers scholen om hen optimaal inzetbaar te houden. SOOB ondersteunt u met subsidie voor opleidingen voor het chauffeursvak, logistiek, middenkader en de sectoren verhuizen en verticaal transport. Daarnaast is er ook subsidie voor de praktijktrainingen in het kader van Code 95 mogelijk.

SOOB vindt het belangrijk dat werknemers over rechtsgeldige diploma's kunnen blijven beschikken. Daarom wordt er vanaf 2015 ook subsidie verstrekt op herhalingsopleidingen zoals ADR en Vakbekwaamheid/Veiligheids-certificaat Vorkheftruck en Reachtruck. Het volledige overzicht van opleidingen met subsidie vindt u op www.soobsubsidiepunt.nl.

De uitvoering van deze activiteiten wordt verzorgd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Subsidie aanvragen
Op SOOB Subsidiepunt kunt u zich registreren en direct subsidie aanvragen. Heeft u vragen? Bel het Sectorinstituut Transport en Logistiek via 088 - 2596111 of stuur een mail naar info@soobsubsidiepunt.nl. Wij helpen u graag!

Bron: Sectorinstituut Transport en Logistiek, 06-01-2015