Minimumloon in Duitsland

Nieuwe aanmeldingsformulieren voor alle branches

 

Sinds 1 januari 2015 geldt in Duitsland het wettelijk minimumloon. Vanaf heden moeten bedrijven uit alle branches in heel Duitsland hun werknemers een minimumloon van
8,50 bruto betalen. De regeling verplicht tevens alle buitenlandse werkgevers (zoals voorheen alleen in het Arbeitnehmer-Entsendegesetz en het Arbeitnehmer-Überlassungsgesetz van toepassing) hun werkzaamheden vooraf bij de Bundesfinanzdirektion West (BfD) in Keulen aan te melden en per werknemer Duitstalige documenten voor eventuele controles door de douane gereed te houden. Let op: voor deze aanmelding zijn nieuwe, algemeen geldende formulieren voor alle branches ontwikkeld, die overigens ook van toepassing zijn voor ondernemers die voorheen al aan de verplichting tot aanmelding moesten voldoen. 

De verplichting deze documenten steeds voor controle gereed te houden baseert op de wet op het minimumloon (Mindestlohngesetz) in combinatie met de wet ter bestrijding van zwart werken (Schwarzarbeitsbekämpfungsgesetz). Met ingang van 1 januari 2015 moeten naast de in het Entsendegesetz genoemde branches tevens bedrijven in de branches horeca, personenvervoer, kermisvermaak, bosbouw en bedrijven die werkzaam zijn bij de op- en afbouw van beurzen en exposities alsmede Nederlandse expeditie- en transportbedrijven hun werkzaamheden in Duitsland bij de BfD West aanmelden en per werknemer de Duitstalige documenten voor eventuele controles door de douane gereedhouden.   

Onder bepaalde voorwaarden bestaan er minder verplichtingen m.b.t. aanmelding en Duitstalige documenten. Deze vereenvoudigingen zijn vooral van toepassing voor werk in ploegendienst, voor werkzaamheden op verschillende plekken op een en dezelfde dag en voor uitsluitend mobiele werkzaamheden zoals bijvoorbeeld in het geval van goederentransport.

Bron: STRICK - Rechtsanwälte &  Steuerberater, 13 januari 2015