Wagenborg Nedlift wint ESTA Award 2015

Tijdens de 'ESTA Users Night and Award dinner' op 23 april 2015 heeft de ESTA de winnaars van de ESTA awards 2015 bekendgemaakt. De ESTA jury heeft een project van Wagenborg Nedlift uitgeroepen tot 'Crane job of the year' en is hiermee de winnaar van de ESTA award 2015 in de categorie 'telescoopkranen met een hefvermogen ≤ 120 ton'.

Het winnende project betreft een uitdagende hijsklus in de binnenstad van Den Haag, Nederland, uitgevoerd door Wagenborg Nedlift met haar LTM1120 120 tons mobiele kraan. Op het dak van 'de Resident', het thuis van het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, moesten werkzaamheden verricht worden. Door ruimtegebrek was het echter onmogelijk een kraan buiten het gebouw te plaatsen. De perfecte plek om de kraan te plaatsen was de binnenplaats. Maar hoe krijg je een 120 tons mobiele kraan op de binnenplaats als de kraan 3 meter breed is en de poort slechts 2.75 meter breed?

Door civiele techniek en slimme engineering met buitengewoon stuurmanschap van de kraanmachinist te combineren, ontwikkelde Wagenborg Nedlift de perfecte hijsoplossing.  In samenwerking met de civiele aannemer is besloten dat het metselwerk rondom de kolommen van de poort verwijderd kon worden. Hiermee kon  de poort verbreed worden van 2.74 meter naar 3.10 meter. Door de buitenspiegels en de verkeerslichten van de kraan te verwijderen kon de kraan met slechts enkele centimeters speling door de poort, om op de uiteindelijke plaats van bestemming te komen. 

Wagenborg Nedlift is trots met deze 'oplossing op maat' te zijn geselecteerd als winnaar van deze ESTA award 2015.

Bron: Wagenborg Nedlift, 23 april 2015