Nooteboom MANOOVR: baanbrekende innovatie beleeft wereldprimeur op BedrijfsautoRAI

De MANOOVR generatie van Nooteboom beleeft zijn wereldprimeur op de komende BedrijfsautoRAI, die van 20 t/m 24 oktober plaatsvindt in Amsterdam. De MANOOVR is volledig nieuw ontwikkeld en is vanwege zijn laadvloerhoogte van slechts 780mm in combinatie met 12 ton aslast op kenteken zo uniek dat hiervoor inmiddels in Nederland octrooi is aangevraagd. Bij de ontwikkeling stond maar één doel voor ogen: op alle belangrijke punten de beste specificatie in de markt. En dat is gelukt: de Nooteboom MANOOVR is op alle vlakken superieur aan opleggers met ieder ander type onafhankelijke wielophanging.

Fotobijschrift
De nieuwe Nooteboom semi-dieplader met de MANOOVR technologie is uniek door zijn zeer geringe laadvloerhoogte van 780 mm én een aslast van 12 ton op kenteken in EUROPA, dus ook voor Nederland.

Uitzonderlijke prestaties
Het nieuwe programma semi-diepladers, gebaseerd op de MANOOVR technologie, zijn vanaf de introductie leverbaar van 3 tot 10 assen. De nieuw ontwikkelde wielophanging biedt in heel Europa - dus ook voor Nederland - een aslast van 12 ton op het kenteken. Gecombineerd met 780 mm laadvloerhoogte, 500 mm hoogteslag en een stuuruitslag tot 70 graden is de MANOOVR de meest ideale oplossing voor iedere ondernemer in het exceptioneel transport.

De MANOOVR is revolutionair door zijn eenvoud en is weinig onderhoudsgevoelig en licht. De semi-dieplader is op iedere gekozen rijhoogte perfect uitgelijnd wat in belangrijke mate bijdraagt tot een zeer lange levensduur van de banden. Mede hierdoor als ook de hoge restwaarde  van Nooteboom opleggers is de kilometer kostprijs uitermate gunstig. Dankzij deze belangrijke voordelen die de MANOOVR biedt, hebben al diverse klanten deze nieuwe Nooteboom semi-dieplader vanaf de tekentafel gekocht. Dat is de kracht van Nooteboom: doordacht, degelijk, innovatief en vooral exact ontwikkeld volgens de wensen van de vele trouwe Nooteboom klanten. De MANOOVR: de wereldprimeur op de BedrijfsautoRAI die een nieuwe dimensie aan speciaal transport gaat geven.

Bron: Royal Nooteboom Group / Nooteboom Trailers B.V., 8 juli 2015