Wetten verlagen drempel voor doorwerken na 65

Maatregelen die het voor werkgevers makkelijker maken om AOW'ers na hun 65ste te laten doorwerken, zijn drempelverlagend voor werkgevers en werknemers. Maar in veel gevallen komen die nu ook al uit met tijdelijke contracten of losse opdrachten. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland over AOW-onderdelen van de Wet werk en zekerheid die deze maand zijn ingegaan. Per 1 januari komt daar de Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd bij.

Geen transitievergoeding
De Wet werk en zekerheid regelt werkgevers geen ontslagvergunning nodig hebben en zij AOW'ers geen transitievergoeding hoeven te geven bij ontslag. De Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd, die nog door de Eerste Kamer moet worden aangenomen, bevat een beperking van de doorbetaling bij ziekte tot dertien weken in plaats van twee jaar. Ook kunnen werkgevers maximaal zes opeenvolgende contracten of vier jaar tijdelijk werk aanbieden.

Aanpassing nodig
Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland wordt het zo makkelijker voor werkgevers om het arbeidscontract met AOW'ers te verlengen, als beide partijen dat willen. 'Maar het gebeurt zelden dat mensen voltijds blijven doorwerken en hetzelfde werk blijven doen. Dus dan moet het contract toch al worden aangepast.'

Vaste baan
De arbeidsmarkt telt zo'n 200.000 werkenden van 65 jaar en ouder, 5 procent van de AOW'ers. Een zesde heeft nog een vaste baan, de rest is zelfstandig of heeft een tijdelijk contract.

Bron: VNO-NCW, 13 juli 2015