Baetsen Kraanverhuur bv behaalt certificeringsupgrade naar VCA Petrochemie

Recentelijk heeft Baetsen Kraanverhuur bv de certificering VCA* weten te upgraden naar VCA Petrochemie. Een audit van certificeringsinstantie BSI heeft aangetoond dat het kraanbedrijf in zijn werkzaamheden de aspecten veiligheid, gezondheid en milieu dusdanig goed beheerst, dat deze aan de hoogste VCA-norm voldoen.

VCA Petrochemie
De VCA-normering (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) is in het leven geroepen door bedrijven uit de offshore-industrie en (petro)chemie, met als doel aannemingsbedrijven objectief te kunnen kwalificeren op hun prestaties op het gebied van veiligheid. Inmiddels geldt VCA ook als norm in diverse andere sectoren. Baetsen Kraanverhuur was al gecertificeerd voor VCA*, maar beschikt nu over de hoogste certificering: VCA Petrochemie: 2008/5.1.

Meer dan een papiertje
Meer dan ooit is er in elke branche aandacht voor veiligheid. Zeker op locaties waar Petrochemische activiteiten plaatsvinden zijn de eisen die aan uitvoerders die daar moeten werken hoog. Voor Baetsen, dat door een verregaande integratie van horizontaal en verticaal transport specialistische oplossingen biedt waar veel opdrachtgevers uit de Petrochemie in geïnteresseerd zijn, alle reden om de certificering VCA Petrochemie te behalen. Hans van Roosmalen, directeur van de Baetsen-Groep: “Voor ons is een certificaat veel meer dan een papiertje. Natuurlijk is het mooi om zo'n document te kunnen tonen, maar het gaat veel meer om wat erachter zit. Bij Baetsen is veiligheid al sinds jaar en dag een belangrijk thema, en we merken dat onze opdrachtgevers dat waarderen. Maar een certificeringstraject en de tussentijdse beoordelingen ná behalen van het certificaat helpen ons om scherp te blijven, dat is wat we willen. Zo blijft de veiligheid en kwaliteit voor onze opdrachtgevers, eigen mensen en omgeving centraal staan. Daar doen we het voor”.

Over de Baetsen-Groep
De Baetsen-Groep kent een breed palet aan diensten op het gebied van transport, hijswerk, grond- en sloopwerken, bouwstoffen, afvalinzameling en recycling. Op het gebied van horizontaal en verticaal transport levert Baetsen maatoplossingen bij complexe verplaatsingen, zoals industriële verhuizingen en exceptionele transporten. Met de verregaande integratie van het horizontale transport en de hijswerkzaamheden is Baetsen een specialistische partner voor opdrachtgevers uit met name de sectoren bouw en industrie.

Bron: Baetsen Kraanverhuur B.V., 15 juli 2015