Hijskraanbranche geschokt door ongeval

Vereniging Verticaal Transport, de vereniging van de hijskraanbranche, is geschokt door het ongeval en voorziet wellicht ingrijpende gevolgen voor de sector na het kraanongeval in Alphen aan den Rijn. “We zijn niet blij met de negatieve publiciteit.”

“We doen juist ons uiterste best om dit soort ongevallen te voorkomen”, zegt een woordvoerder van VVT. Op 3 augustus klapten in Alphen aan den Rijn twee bouwkranen en een deel van de Julianabrug bovenop vier huizen en twee winkels. Er zijn geen doden gevallen, maar de schade is groot.

Telefoontjes
De branchevereniging krijgt vooral telefoontjes van bedrijven die hun betrokkenheid willen tonen na het kraanongeval. De bij het Alphense kraanongeval betrokken kraanleverancier is aangesloten bij VVT. Vragen van leden naar extra inspecties zijn (nog) niet aan de orde. “Het is vakantietijd”, verklaart de woordvoerder. “We zijn benieuwd naar de oorzaak van het ongeval. Zolang die nog niet bekend is, kunnen we de procedures voor de hijskraanbranche ook niet opnieuw onder de loep nemen.”

Bron: Arbo online, 6 augustus 2015