Spierings onthult primeur op Matexpo: de “SK 597-AT4”

Tijdens de Matexpo in het Belgische Kortrijk heeft Spierings Mobile Cranes B.V. letterlijk een tipje van de nieuwe SK 597-AT4 opgelicht. Vol trots presenteerde Spierings de laatste twee delen van de nieuwe 48 meter giek. De huidige, zeer succesvolle generatie SK 498-AT4 kranen met een gieklengte van 44 meter, zullen vanaf heden plaats gaan maken voor de nieuwe SK 597-AT4.

De geheel nieuwe kraan is grondig aangepakt door Spierings. De trommelremmen maken plaats voor schijfremmen en de DAF Euro 5 motor wordt vervangen voor een geheel nieuwe DAF Euro 6 motor. Het chassis is verder doorontwikkeld om de capaciteitstoename van de kraan op te vangen, en toch binnen de geldende aslasten te blijven. Tevens nieuw zijn de twee nieuwe optop mogelijkheden; zo heeft Spierings het mogelijk gemaakt de kraan 15, 30 of 45 graden op te toppen. Bovendien heeft de truckcabine een vernieuwd interieur gekregen.

Koos Spierings - verkoper voor Spierings in de Benelux en de UK - vertelt: “Met de nieuwe SK 597-AT4 hebben we een machine die zowel de kraanverhuurder als de eindgebruiker perfect bedient. De vlucht van 48 meter, in combinatie met de compacte onderwagen van 2,75 meter breed, biedt grote voordelen. De hijscapaciteit van 1700 kg op 48 meter en een maximale haakhoogte van meer dan 59 meter bij 45 graden toppen, maken deze kraan breed inzetbaar”.

Spierings legt momenteel de laatste hand aan de ontwikkeling van deze kraan en zal binnenkort met meer gegevens naar buiten treden. Spierings kijkt verder erg tevreden terug op de Matexpo en merkt dat de vraag naar mobiele torenkranen in het buitenland groeit.

Bron: Spierings Mobile Cranes B.V., 17 september 2015