Mammoet gaat over op schonere brandstof

Mammoet stapt voor zijn activiteiten in Nederland over op Shell GTL Fuel.
Verwacht wordt dat hiermee de uitstoot vermindert, de lokale luchtkwaliteit verbetert en ook het motorgeluid afneemt.

Mammoet, marktleider en specialist in zwaar hijswerk en transport, gaat in Nederland met alle kranen en trucks over op de schonere brandstof Shell GTL (gas-to-liquids) Fuel.
Met deze overschakeling wil Mammoet een lagere uitstoot bereiken, om zo bij te dragen aan een verbetering van de lokale luchtkwaliteit.
Ook het geluidsniveau van de motoren zal lager zijn dan bij gebruik van conventionele diesel.

“Veel van onze klanten zijn zich bewust van de noodzaak voor een beter milieu en we denken dat de keuze voor Shell GTL Fuel ook kan bijdragen aan een concurrentievoordeel voor onze klanten,” aldus Sander Splinter, Managing Director van Mammoet Europe. “We streven naar een verlaging van de uitstoot om een positieve bijdrage aan het milieu te leveren en de samenwerking met Shell is een stap in die richting.”
Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland zegt: “Het uitrollen van Shell GTL Fuel onderstreept onze ambitie om het best concurrerende en meest innovatieve energiebedrijf te zijn. We zijn er trots op dat de brandstof nu ook in de heavy-lifting sector wordt gebruikt en bijdraagt aan de plannen van Mammoet om de uitstoot te beperken. Terwijl de markt zich ontwikkelt, gaan we door met het investeren in de GTL-infrastructuur voor klanten die behoefte hebben aan een brandstof die de lokale uitstoot van conventionele dieselvoertuigen kan beperken.”

Mammoet is het eerste bedrijf in zijn sector dat Shell GTL Fuel gaat gebruiken voor zijn materieel in Nederland. In januari 2016 begint het bedrijf met invoering van deze schoner verbrandende brandstof voor alle kranen en trucks. Shell GTL Fuel wordt beschikbaar op drie locaties van Mammoet: Schiedam, Velsen-Noord en Geleen. De oliecentrale zal de levering op de vaste locaties gaan verzorgen. Mammoet beschikt in Nederland over 200 kranen en 50 trucks.

Bron: Mammoet Europe B.V., 14 januari 2016