Werving en opleiding nieuwe chauffeurs draait op volle toeren

In november 2015 zijn wij gestart met het project ‘2000 chauffeurs’, met de ambitie om in 2016/2017 2000 zij-instromers voor de sector te werven, op te leiden en aan een baan te helpen. Een flinke uitdaging, waar wij voortvarend mee aan de slag zijn gegaan!

De afgelopen 2 maanden hebben honderden enthousiaste kandidaat zij-instromers één van de vele voorlichtingsavonden bezocht. Elke kandidaat kon tijdens de avond een sollicitatiegesprek voeren om de eerste geschiktheid te checken. Daaruit bleek dat het niet alleen met het enthousiasme wel goed zat. Ook op motivatie en competenties scoorden veel kandidaten uitstekend. In de daarop volgende selectieronde zijn de kandidaten getest op rijvaardigheid, reactievermogen en taaltest. Inmiddels heeft een groot aantal kandidaten met succes de testen afgerond. Zij willen niets liever dan aan de opleiding beginnen.

 Bent u die werkgever die vacatures heeft voor goed opgeleide en enthousiaste nieuwe chauffeurs? Laat het ons weten! Wij brengen u graag in contact met geschikte kandidaten. U biedt hen een baangarantie voor minimaal één jaar. Daarna kan de kandidaat aan de opleiding beginnen. Na de opleiding kan uw nieuwe chauffeur direct bij u aan de slag. De financiering is bijzonder gunstig: 80% van de opleidingskosten zijn voor rekening van het Sectorplan Transport & Logistiek.

Bron: Sectorplan Transport & Logistiek, 26 januari 2016