Schot Verticaal Transport breidt uit!

Foto 1: Sleuteloverdracht tussen Roel van der Heide(Algemeen Directeur Schot VT) en Martijn Esveldt (Liebherr Nederland).

In een reeks van 16 nieuwe mobiele tele- en torenkranen, ter uitbreiding en/of vervanging, is de eerste Liebherr 1300-6.2 van Nederland afgeleverd op onze vestiging in Amsterdam. De LTM 1300-6,2 is de langverwachte opvolger van de populaire en beproefde LTM 1.250-6,1. Deze nieuwe mobiele kraan is de meest krachtige 300-tonner in de wereld; het is ook zeer veelzijdig te wijten aan de 78 meter lange telescoopgiek met variabele jib. Simpel gezegd, de LTM 1300-6.2 biedt alle voordelen van zijn voorganger, maar met een veel langere giek en veruit superieure capaciteiten. Uniek voor deze kraan een innovatief aandrijfconcept: de motor in de onderwagen drijft de bovenwagen door middel van een mechanische as.

De LTM 1.300-6.2 met het Liebherr eenmotorige-concept won de ESTA Award of Excellence in de categorie Innovatie in april 2015 in Parijs. Het innovatieve concept werd beoordeeld op basis van factoren: de mechanische as bereikt een hoge efficiëntie, gewichtsvermindering verhoogt het draagvermogen van de kraan, het vereiste onderhoud verminderd en EcoMode beperkt het brandstofverbruik. De jury omschreef de Liebherr eenmotorige oplossing als een eenvoudig samenhangend concept dat zich zal vestigen als een nieuwe standaard op mobiele kranen.

Roel van der Heide, algemeen directeur van Schot Verticaal Transport, vertelt: “We merken een sterk toenemende druk op de markt, gelukkig gezien afgelopen crisisperiode. Wij zijn trots dat de nieuwe Liebherr LTM 1300-6.2 een echte toevoeging is aan onze vloot mobiele telekranen.

Bron: Schot Verticaal Transport, 25 februari 2016