Overname Verreiker Verhuur Sonnema

Per 1 augustus zijn de bedrijfsactiviteiten van Verreiker Verhuur Sonnema overgenomen door Bultena Verreikerverhuur BV. Erik Jansen is eigenaar van Bultena Verreikerverhuur BV met vestigingen in Berlikum (frl), Groningen & Alphen a/d Rijn. Ook is hij eigenaar van Siderius Heftrucks BV werkend vanuit de locaties: Berlikum & Groningen. De huidige activiteiten van Verreiker Verhuur Sonnema komen overeen met de voornoemde bedrijven.

Verreiker Verhuur Sonnema is opgericht door Willem Sonnema en is gestart in 1999 in het Friese Wirdum. De voornaamste activiteiten zijn alle voorkomende transporten op de bouwplaats met de bemande verreiker. De klanten zitten met name in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Na vele jaren bij Kielstra op de kraan te hebben gewerkt, is Willem Sonnema in 1999 met de verreiker verhuur begonnen in Friesland, vanuit Wirdum. Verreiker Verhuur Sonnema is een begrip in Noord Nederland. Iedere bouwvakker kent Willem, in vele bouwketen hangt zijn “Fryske Famkes” kalender.

De activiteiten en de medewerkers van Verreiker Verhuur Sonnema worden ondergebracht bij Bultena Verreikerverhuur BV. Door deze overname ontstaat volgens ons beide een zeer gezonde en stabiele basis voor alle toekomstige ontwikkelingen in Noord Nederland.

Erik Jansen koos voor het ondernemerschap in 2007 door de overname van Bultena Verreikerverhuur BV. In 2010 gevolgd door de overname van Siderius Heftrucks BV en in 2013 volgde de inlijving van de bemande verreiker verhuur afdeling van Vlasman Sloop en Beton BV uit Alphen a/d Rijn. In 2015 is Bakker Heftrucks Winsum overgenomen. In begin 2016 werden de verreikers van: Van Der Flier BV uit Winschoten aan de verreiker vloot van Bultena toegevoegd. De diensten en producten die Verreiker Verhuur Sonnema levert sluiten naadloos aan op het leveringsprogramma van Bultena Verreikerverhuur.

Erik Jansen: “Ondernemen is vooruitkijken en proberen met weloverwogen risico's te blijven groeien. Zowel een bedrijf als haar medewerkers moeten continue veranderen, verbeteren en groeien. Anders blijf je er niet anno 2016. Door de schaalvergroting zullen onze bedrijven nog beter in staat zijn om kwaliteit en service voor een markconforme prijs te leveren. Dat zijn allemaal belangrijke voorwaarden voor gezamenlijk succes”.

Bron: Verreiker Verhuur Sonnema BV en Bultena Verreikerverhuur BV, 26 juli 2016