Spierings Mobile Cranes klaar voor de toekomst

Leo Spierings (62) weer 100% eigenaar, directie voor lange termijn versterkt.

Foto: van links naar rechts, Ivo Kolman, Leo Spierings, Koos Spierings

Spierings Mobile Cranes B.V. uit Oss, opgericht in 1987, heeft een duidelijke strategische keuze gemaakt voor de lange termijn. De afgelopen jaren was een deel van de aandelen in handen van de toenmalige directie van Spierings en er is besloten om een andere richting te kiezen. 'Deze keuze is gemaakt om de groeiambities vorm te geven en de organisatie de continuïteit te geven die het verdient', licht Leo Spierings toe.

Directie versterkt
Daarnaast is de directie uitgebreid met Ivo Kolman (45), die Leo Spierings zal ondersteunen bij het leiden van het bedrijf. Op deze manier kan Leo zich toeleggen op de technische en innovatieve kant van het bedrijf om het unieke concept van Spierings Mobile Cranes verder vorm te geven voor de toekomst. Ivo zal zich toeleggen op de dagelijkse leiding en het ondersteunen van de groei. 'De ambities zijn duidelijk en het is mijn rol om iedereen op zijn sterke punten te laten functioneren', aldus Ivo Kolman.

Volgende generatie
Sinds enkele jaren is ook Koos Spierings (33), neef van oprichter en eigenaar Leo Spierings, bij het bedrijf betrokken. Koos heeft met name in de Benelux en Engeland de verkooporganisatie aangestuurd en zelf vormgegeven. In de nieuwe structuur zal Koos als Commercieel Directeur verantwoordelijk zijn voor de verkooporganisatie van Spierings Mobile Cranes en ook deel uitmaken van de directie van Spierings.

Spierings heeft een aantal jaren met beperkte groei gekend, maar heeft sinds dit jaar de wind weer in de zeilen. De orderportefeuille groeit en de geografische expansie begint vorm te krijgen. Spierings wil vooral door innovatie (lees: nieuwe producten) en een gedegen service en ondersteuning de klanten laten zien dat het bedrijf werkt aan de toekomst. “Het mobielentorenkranen concept van Spierings heeft een enorme potentie voor de toekomst, de komende jaren gaan we ons kraanconcept verder uitbouwen binnen en buiten Europa” aldus Koos Spierings.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leo Spierings of Ivo Kolman, 0412 69 77 77. www.spieringsmobilecranes.com

Bron: Spierings Mobile Cranes, 28 september 2016