Schot Verticaal Transport B.V. breidt uit!

In een reeks van 5 nieuwe rupskranen, ter uitbreiding van onze vloot, is de eerste Liebherr LR 1160 afgeleverd. De uitbreiding staat in het teken van het verder differentiëren van ons kranenpark voor alle marktsegmenten. Het eerste project van deze indrukwekkende kraan betreft een project van de firma Heijmans, project Kanaleneiland te Utrecht, hier worden 235 appartementen gerealiseerd voor starters.

lexibiliteit is een belangrijk kenmerk van deze Liebherr rupskraan LR 1160. De kraan is voorzien van allerlei variabele giekconfiguraties en biedt  hierdoor een brede inzetbaarheid voor diverse projecten in de bouw, industrie en petrochemie. Tevens is de kraan voorzien van lastzicht -, ballast- en zijzichtcamera om de veiligheid te vergroten.

De Liebherr LR1160 onderscheidt zich door zijn hoge specifieke prestaties. Het geïntegreerde start-stop systeem in combinatie met de euronorm motor zorgt voor optimaal rendement en brandstofverbruik. De kraan voldoet dan ook aan de vastgestelde milieu-eisen in de binnenstedelijke gebieden. Om ook op industriële en petrochemische locaties uit de voeten te kunnen is de LR 1160 voorzien van een geïntegreerde vonkenvanger. 

Roel van der Heide, algemeen directeur van Schot Verticaal Transport, vertelt:
“We zien momenteel een gestage expansie van de markt. Om onze klanten optimaal te kunnen bedienen hebben wij gekozen voor differentiatie van ons materieel.
Wij zijn trots dat de nieuwe Liebherr LR 1160 een echte toevoeging is aan onze kranenvloot.”

Bron: Schot Verticaal Transport B.V., 10 maart 2017