Kraanverhuurbedrijven uit Oost- en West-Nederland slaan handen ineen

Kuiphuis Kraanverhuur (oa Oldenzaal) en Blansjaar (Wateringen) zoeken de samenwerking en starten samen een nieuw kraanverhuurbedrijf in Utrecht: Kuiphuis-Blansjaar. Op die manier kunnen beide bedrijven hun klanten in het midden van het land beter van dienst zijn.

Volwaardig nieuw bedrijf
In Utrecht word een compleet nieuw bedrijf neergezet met een uitgebreid wagenpark. “Als je wat doet, moet je het goed doen”, vindt Bob Bruijsten, directeur van het Twentse Kuiphuis Kraanverhuur. ”We hebben steeds meer klanten in het midden van het land. Die willen we vanzelfsprekend optimaal bedienen. Om onze machinisten lange reistijden te besparen en ons materieel efficiënter te kunnen inzetten, was uitbreiding naar het midden van het land een logische stap.”

Unieke samenwerking
Natuurlijk hadden beide bedrijven afzonderlijk de stap naar een nieuwe vestiging kunnen zetten. Maar door de samenwerking te zoeken ontstaat er een win-winsituatie volgens de directeuren. André van der Dussen, directeur van het in het Westen gevestigde Blansjaar: “Zo kunnen we direct over een groter machinepark beschikken dat we volledig kunnen inplannen. Daarnaast is het prettig dat we elkaar beter leren kennen. Door de jaren heen zijn we elkaar gaan waarderen als collega's en met de oprichting van een gezamenlijk bedrijf verwachten we nog meer gebruik te kunnen maken van elkaars kennis en expertise.”

Kuiphuis Kraanverhuur B.V.
Dit op en top Twentse bedrijf bestaat meer dan 100 jaar en heeft inmiddels zes vestigingen. Met 55 mobiele hijskranen, 5 rups torenkranen, 18 semi-mobiele kranen en 90 medewerkers is het een grote speler in Oost Nederland.

Blansjaar B.V.
Het bekende kraanverhuurbedrijf heeft haar sporen verdiend in het Westen van Nederland en heeft momenteel een wagenpark van 37 kranen, waaronder een nieuwe 450 tons telescoopkraan en diverse rups vakwerkkranen tot 250 ton, 47 medewerkers en een divers klantenbestand.

Bron: Kuiphuis Blansjaar, 30 augustus 2017