NIEUW: Manoovr Ballasttrailer

De nieuwste uitbreiding in het Ballasttrailer programma is de MPL-97-06 met pendelassen. Deze Manoovr semidieplader met vaste 780mm lage laadvloer heeft standaard 12 ton/as en is daarmee internationaal een belangrijk alternatief voor het vervoer van kraanballast binnen het 100-tons netwerk. De laadvloerhoogte speelt binnen de kraanbranche een steeds belangrijkere rol. In verband met veilig werken op hoogte hebben al diverse kraanbedrijven, waaronder Wagenborg Nedlift en Peinemann Kranen, ingezet op deze nieuwste Manoovr Ballasttrailer. Moderne mobiele telescoopkranen hebben, afhankelijk van de configuratie, tot 9 opleggers nodig om alle ballast en giekdelen te vervoeren.

Voordelen MANOOVR Ballasttrailer:
Ten opzichte van de bestaande vlakke Ballasttrailer biedt de Manoovr Ballasttrailer diverse extra voordelen, zoals
 Lage laadvloer van 780 mm, waardoor betere veiligheid bij werken op hoogte
 12t aslast
 Manoeuvreerbaarheid
 Extreem stijf chassis door extra hoge centrale middenligger en daardoor geen
    doorbuiging van de laadvloer.
 Hoog nuttig laadvermogen

Peinemann & Wagenborg
De eerste kraanbedrijven die hebben gekozen voor de Manoovr Ballasttrailer zijn Peinemann Kranen uit Hoogvliet(NL), Wagenborg Nedlift uit Groningen (NL). Beide bedrijven hebben zojuist deze nieuwste Ballastrailer in gebruik genomen. Peinemann heeft deze Ballasttrailer specifiek aangeschaft voor het vervoer van de kraandelen voor hun LTM1750. Wagenborg Nedlift zet deze met name in voor haar Terex AC500-2. In totaal heeft Wagenborg Nedlift 3 stuks MPL-97-06 voor vervoer van ballast aangeschaft.

Ballasttrailer programma
De nieuwste uitbreiding in het Ballasttrailer programma is de MPL-97-06 semidieplader met vaste laadvloer. Deze Ballasttrailer is gebaseerd op de Manoovr technologie en is voorzien van pendelassen die met 12 ton aslast een zeer hoog nuttig laadvermogen bieden.
Daarnaast bestaat het programma uit vlakke Ballasttrailer die leverbaar zijn tot en met 7 assen en voorzien van de unieke counter steering.

Bron: Nooteboom Trailers B.V., 30 augustus 2017