BOVAG kiest AMTeK keuringssysteem van Aboma

Leden van brancheorganisatie BOVAG kunnen equipment, gereedschap en materieel gaan keuren volgens het AMTeK-systeem van Aboma, te beginnen met laadkleppen. Concreet betekent dit dat het bestaande BOVAG Laadklepkeurmerk vanaf 1 januari volgens het AMTeK-systeem wordt gevoerd. Op 6 december 2017 ondertekenden Jeroen Lammertse van Aboma en Peter Niesink van BOVAG daartoe een overeenkomst.

De BOVAG-bedrijven gaan de AMTeK-keuringen uitvoeren met eigen keurmeesters, die door Aboma worden opgeleid. De AMTeK-keurmeesters, 625 in totaal, worden vervolgens periodiek door Aboma begeleid. Hiermee is de onafhankelijkheid en de deskundigheid van de keurmeesters gewaarborgd. BOVAG draagt op deze manier bij aan betrouwbaar en veilig materieel waarmee de doorstroming op de weg wordt bevorderd. Het gekeurde gereedschap, equipment en materieel is te herkennen aan het nieuwe keurmerk 'BOVAG powered by AMTeK'.

Onder de noemer AMTeK kunnen meer dan zestig soorten gereedschap, equipment en materieel worden gekeurd en het is dan ook de bedoeling dat BOVAG-bedrijven een 'one-stop-shop' worden voor keuringen. Zo kunnen truckbedrijven vanaf 1 januari naast laadkleppen ook bijvoorbeeld laadkranen en opzetheftrucks gaan keuren. Maar ook veegmachines, om maar eens wat te noemen, en eigen gereedschap en equipment zoals hefbruggen. Dat scheelt bedrijven én hun klanten veel gedoe.

Jeroen Lammertse, algemeen directeur Aboma; “Het AMTeK-systeem beoogt het bevorderen van de gebruiksveiligheid van materieel. Dat is een gedeeld belang in de hele sector. We zijn mede daarom erg content met de samenwerking met BOVAG. Wij zien het ook als twee sterke merken die elkaar versterken”.

Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG: “BOVAG deelt deze veiligheidsdoelstelling en wil de BOVAG-leden stimuleren om in eigen beheer en onder toezicht van Aboma keuringen uit te voeren aan eigen materieel en/of materieel van klanten. Eén plek voor alle keuringen!”

Bron: Aboma, 8 december 2017