40e nieuwe Spierings kraan voor Verschoor Sassenheim

De firma Verschoor uit het Zuid-Hollandse Sassenheim heeft zijn 40e nieuwe Spierings kraan in ontvangst genomen. Voor de kraanverhuurder met een rijke historie is het ook alweer de 8e SK1265-AT6 die ze afnemen. Het was Verschoor die in 2003 het prototype van deze kraan in gebruik nam.

Danny Gijsman, destijds machinist weet het nog goed. “We waren de eerste met een 60 meter, de klanten waren enthousiast en er was dag en nacht werk voor die kraan.” Verschoor is als een echte pionier voor het Spierings product. In 1998 was Verschoor ook de eerste met een nieuwe SK 598-AT5. Dit was de eerste kraan van Spierings met een dichte toren en 3e torendeel. Ook wist Verschoor in de crisis nieuwe markten te ontginnen voor de gebruikte Spierings kranen. Zo was hij de eerste die een Spierings naar Zuid-Korea exporteerde. Later volgden er nog vele kranen richting Zuid-Korea.

Maarten Verschoor vertelt: “Spierings mag mij dankbaar zijn voor al het pionieren, de samenwerking is altijd geweldig. Het is geven en nemen als je een prototype koopt, dan weet je gewoon dat de kraan nog niet uitontwikkeld is. Je moet het samen doen en je schouders eronder zetten. De Spierings kranen hebben ons veel goeds gebracht en onze firma ook de benen onder het lijf gegeven, hiervoor ben ik Spierings ook dankbaar."

Niet voor niets dat Verschoor dit voorjaar ook een van de eerste SK487-AT3 City Boy kranen geleverd krijgt. 40 nieuwe Spierings kranen; Koos Spierings vertelt; “ Een enorme mijlpaal voor een prachtige relatie. We hebben veel meegemaakt met Verschoor, het is een huwelijk wat eigenlijk niet stuk kan. We leveren de firma Verschoor dit jaar 4 nieuwe kranen. Daarmee verjongen ze hun vloot en kunnen er weer gebruikte Verschoor kranen geëxporteerd worden naar wie weet wel weer een nieuw land of gebied."

Bron: Spierings Mobile Cranes B.V., 26 februari 2018