Oorzaak ongeval HEBO-Lift 2 bekend

Dinsdag 17 april heeft er tijdens het laden van brugdelen in Krimpen aan den IJssel een ongeval plaatsgevonden met de HEBO-Lift 2. De eerste inschatting was dat het waarschijnlijk ging om een technisch mankement. Na onderzoek blijkt dat het technisch falen van de kraan te wijten is aan het bezwijken van het ankerpunt van de afspanningstui. HEBO onderzoekt momenteel hoe dit, ondanks dat het schip nieuw en gecertificeerd is, heeft kunnen gebeuren.

Het hijsgedeelte van het schip is vorige week getest, gecertificeerd en opgeleverd. Gelukkig waren er slechts enkele lichtgewonden die direct aan de kade konden worden behandeld. Wel was er flinke materiële schade. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de collega's die in emotionele zin betrokken zijn bij het incident. HEBO en Hollandia bedanken alle klanten, collega's, leveranciers en andere betrokkenen voor alle steunbetuigingen.

Ondertussen is de berging van de gesneuvelde kranen en het brugdek door HEBO zelf uitgevoerd in samenwerking met Hollandia. Binnen 48 uur was alles opgeruimd.

Bron: Hollandia Infra, 20 april 2018