Blansjaar B.V. investeert in nieuw materieel

De firma Blansjaar B.V. heeft in de afgelopen maanden het nieuwe materieel ontvangen.

Spierings 1265 AT-6  60 meter mobiele torenkraan
In maart is onze  4e 60 meter mobiele torenkraan afgeleverd. De kraan is o.a. voorzien van:
- Euro 6 motor
-Lastzichtcamera
- Schottenkraan

Liebherr LR 1300 SX
In mei is de LR 1300 afgeleverd in Groningen waar de kraan wordt ingezet voor het hijsen van  betonnen prefab  elementen van 20 ton.

De kraan  heeft een maximale configuratie van 62 meter hoofdmast en 65 meter beweegbare jib. Verder is de kraan voorzien van een kantelcabine, rondom camerazicht op de bovenwagen en lastzichtcamera. De kraan is voorzien van een tier 4F motor.

Liebherr LTM 1450
In april is de LTM 1450 afgeleverd in Wateringen. De kraan is aangeschaft met 35 meter klapjib en 84 meter beweegbare jib. Verder is de kraan voorzien van lastzichtcamera, kantelcabine en afstandsbediening.

Voor de eerste ballastcombinatie is gekozen voor een Volvo FH trekker met 540 pk, automatische versnellingsbak voorzien van kruipversnellingen met daarachter een 6 assige Nooteboom Manoovr trailer. Er is gekozen voor een Manoovr vanwege de lage laadvloer, gunstig eigen gewicht / laadvermogen.

Deze combinatie levert de eerste 54 ton contraballast, stempelschotten en hijsgereedschappen.  Voor de volgende 50 ton contraballast hebben wij bij Nooteboom een nieuwe 5 assige semie aangeschaft.

Bron: Blansjaar B.V., 28 mei 2018