Aboma neemt liftkeuringsactiviteiten over van Bureau Veritas

Per 1 september neemt Aboma de activiteiten van Bureau Veritas op het gebied van liftkeuringen over. Op 30 augustus jongstleden ondertekenden Jeroen Lammertse, algemeen directeur van Aboma, en Yvo Jansen, Chief Executive The Netherlands van Bureau Veritas Inspection & Certification, het contract.

Aboma is sinds 1999 actief op de markt van liftkeuringen. Het past binnen de strategie van Aboma om de veiligheid in het verticaal transport continu te bevorderen. Deze overname betekent een welkome aanvulling voor onze portefeuille aan liftkeuringen. Aboma neemt zowel de contractverplichtingen als ook de medewerkers over. Het bundelen van de liftactiviteiten van beide partijen biedt Aboma hiermee een continuïteitswaarborg in liftenland.

Yvo Jansen: “Als specialist op het gebied van verticaal transport is de portefeuille van Bureau Veritas bij Aboma in vertrouwde handen. De niche markt waarin deze activiteiten plaatsvinden, past uitstekend binnen de branches waarin Aboma reeds lange tijd een bekende speler is.”

Jeroen Lammertse: “De uitbreiding van ons liftenteam komt op het juiste moment. Aboma timmert voortdurend aan de weg als het gaat om nieuwe markten en keuringstechnieken. Extra capaciteit brengt dan ook nieuwe kansen. Bovendien verwerft Aboma met deze acquisitie een stevige positie in de branche.”

Aboma is al bijna 60 jaar toonaangevend in keuringen, inspecties en taxaties van materieel en in begeleiding van arbobeleid in bouwbedrijven. Aboma is tevens actief op het gebied van certificering van kwaliteits- en veiligheidssystemen.

Bron: Aboma B.V., 3 september 2018