Koninklijke Saan plaatst order voor 4 nieuwe Spierings kranen

Kraanverhuurder Koninklijke Saan uit Diemen heeft een order geplaatst voor 4 nieuwe Spierings kranen. Het betreft hierbij drie SK597-AT4 kranen, de populaire 4-assige mobiele torenkraan met 48 meter gieklengte. Naast de twee SK1265-AT6 die Saan in 2018 in gebruik heeft genomen, wordt er in 2019 nog een nieuwe SK1265-AT6 aan de vloot toegevoegd. Ook zal Saan als een van de eerste kraanverhuurders in Nederland begin 2019 de gloednieuwe SK487-AT3 Plug-in Hybrid eDrive City Boy in gebruik nemen.

Rutger Alferink,  Algemeen directeur van Koninklijke Saan; “We zijn er trots op dat wij deze investeringen kunnen doen. Sinds 2000 hebben we de Spierings kranen in onze vloot. De SK598-AT5 waren de eerste torenkranen die we aan ons kranenpark toevoegden, waarna er nog vele mobiele torenkranen volgden. Inmiddels telt onze vloot 14 Spierings kranen en zijn ze niet meer weg te denken. De voordelen van het kraanconcept komen perfect tot hun recht in de gebieden waar onze kranen opereren. Met de City Boy in aantocht zijn we er van overtuigd dat deze kraan het perfecte antwoord is voor het hijsen in stedelijk gebied.”

Koos Spierings, Commercieel directeur van Spierings Mobile Cranes B.V.; ”We zijn verheugd met deze order van Koninklijke Saan. De SK 597-AT4 met 48 meter gieklengte is een erg populaire machine en we zijn trots dat Saan 3 van deze machines aan haar kraanvloot zal toevoegen in 2019. We ruilen ook weer een aantal kranen in waarmee we in het buitenland weer nieuwe gebruikers van het mobiele torenkraan concept zullen overtuigen. We danken Saan voor het in ons gestelde vertrouwen en kijken uit naar 2019 het jaar waarin de City Boy de markt zal betreden, een nieuwe dimensie in hijsen.”


Spierings Mobile Cranes B.V. ziet 2019 met veel vertrouwen tegemoet. Koos Spierings: “Het mobiele torenkraanconcept begint zich als een vlek over Europa te verspreiden. In 2018 hebben we meer kranen dan ooit gebouwd en geleverd, in 2019 zullen we opnieuw groeien. Ruim de helft van de omzet komt inmiddels uit de internationale markt.”

Bron: Spierings Mobile Cranes, 3 december 2018