Negental nieuwe mobiele toren- en telescoopkranen voor M.J. van Riel B.V.

M.J. van Riel heeft in de afgelopen weken haar kranenpark flink uitgebreid met een aantal nieuwe telescoopkranen, te weten drie 90-tons Liebherr LTM 1090-4.2's. Daarnaast heeft M.J. van Riel de laatste twee van de recentelijk aangekochte 50-tons Liebherr LTM 1050-3.1 kranen inmiddels ook mogen ontvangen. De 50-tons en 90-tons telescoopkranen hebben een mastlengte van respectievelijk 38 en 60 meter en zijn uitgerust met het Variobase-stempelprogramma. Bovendien zijn de 90-tonners uitgerust met het innovatieve VarioBallast-programma. Hierdoor zijn de telescoopkranen zeer flexibel in te zetten op werklocaties met een beperkte opstelruimte.

Ook de eerste van drie nieuw bestelde 48 meter torenkranen van het merk en type Spierings SK-597 is inmiddels ingestroomd. De resterende twee torenkranen zullen naar verwachting de komende twee maanden worden afgeleverd.

Nu eind vorig jaar de nieuwbouw in Moerdijk is opgeleverd, de vraag over de hele linie is toegenomen en ook de wettelijke eisen op het gebied van duurzaamheid naar verwachting verder zullen worden opgeschroefd, zijn deze versterkingen een welkome aanvulling op de reeds beschikbare capaciteit.

Bron: M.J. van Riel B.V., 20 maart 2019