ICC Nederland lanceert Incoterms®2020 regels

Geactualiseerde versie wereldwijde leveringsvoorwaarden klaar voor toekomst

De International Chamber of Commerce (ICC) heeft dinsdag 10 september 2019 de Incoterms® 2020 gelanceerd. Deze wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor de koop van goederen verschaffen duidelijkheid en zekerheid aan bedrijven wereldwijd. “De Incoterms® 2020 zijn toegankelijker en makkelijker in het gebruik, ze bevatten meer gedetailleerde toelichtingen met illustraties die de verantwoordelijkheden van importeurs en exporteurs voor iedere Incoterms®-regel weergeven”, aldus Marijke Wolfs, directeur van ICC Nederland.

De inleiding bij de Incoterms® 2020 geeft ook een meer gedetailleerde uitleg over hoe je de meest geschikte Incoterms®-regel voor een specifieke transactie kunt kiezen en de relatie van een Incoterms®-regel met andere overeenkomsten. De voornaamste wijzigingen betreffen:
De Incoterms® 2020 voorzien in een aantoonbare behoefte in de markt voor on-board bills of lading bij de Free Carrier (FCA) Incoterms®-regel.
De Incoterms® 2020 voorzien in verschillende niveaus van verzekeringsdekking onder de Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid To (CIP) regels.
De Incoterms® 2020 hebben de mogelijkheid om met eigen vervoermiddelen het vervoer van de goederen te regelen bij FCA, Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), and Delivered Duty Paid (DDP).
De drieletterafkorting voor Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU.
De Incoterms® 2020 hebben aan veiligheid gerelateerde vereisten opgenomen bij de verplichtingen omtrent vervoer en de kosten.

Lancering in Nederland
Deze nieuwe versie van de international commercial terms treedt op 1 januari 2020 in werking. Om ervoor te zorgen dat bedrijven tijdig geïnformeerd zijn, organiseert ICC Nederland in samenwerking met evofenedex vier seminars. Deze beginnen met de Nederlandse lancering op woensdag 18 september in Rotterdam. Het volledige overzicht van seminars en van de Incoterms® 2020 publicaties vind je op www.incoterms2020.nl. Deze zijn onder andere verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. Op deze Nederlandse webportal zal de komende periode steeds meer informatie worden ontsloten over hoe je de Incoterms®-regels kunt gebruiken.

Vier seminars in najaar
Voor iedereen die zich met handel in goederen en leveringsvoorwaarden bezighoudt, zoals kopers, verkopers, importeurs, exporteurs, vervoerders, bankiers, verzekeraars en juristen, biedt ICC Nederland samen met evofenedex in het najaar vier seminars aan in het kader van de lancering. Deelnemers krijgen daar uit eerste hand tekst en uitleg over de aanpassingen. Ook de verschillen tussen Incoterms® 2010 en 2020 worden uitgebreid behandeld. De seminars vinden van 13 tot 18 uur plaats in:
Rotterdam: woensdag 18 september (lancering)
Eindhoven: woensdag 25 september
Utrecht: maandag 30 september (in English)
Zwolle: donderdag 3 oktober

Kosten: € 425 (excl. 21% btw). Leden van evofenedex en ICC Nederland betalen € 325 (excl. 21% btw). Iedere deelnemer ontvangt één exemplaar van de Nederlands/Engelse editie van de Incoterms® 2020-regels t.w.v. € 50 (excl. 9% btw). Voor meer informatie en registratie: www.incoterms2020.nl.

Vertrouwen
ICC introduceerde de Incoterms®-regels in 1936 om algemeen geaccepteerde definities en regels op te stellen met betrekking tot de koop van goederen voor handelspartners wereldwijd. Sindsdien heeft ICC de regels periodiek gewijzigd als gevolg van de ontwikkelingen in de internationale handel. Inmiddels worden miljarden dollars aan handelstransacties jaarlijks ondersteund door deze regels.

“De Incoterms® 2020 regels zorgen er jaarlijks voor dat iedereen wereldwijd zaken kan doen. Omdat de regels importeurs en exporteurs over de hele wereld helpen te beseffen wat hun verantwoordelijkheden zijn, voorkomen deze dure misverstanden. De regels vormen de taal van internationale verkooptransacties en zorgen voor vertrouwen in ons waardevolle wereldwijde handelssysteem”, aldus ICC secretary general, John W.H. Denton AO.

Meer dan 45 miljoen
ICC The world business organization is de grootste ondernemersorganisatie ter wereld en vertegenwoordigt meer dan 45 miljoen ondernemingen afkomstig uit meer dan 100 landen. Door middel van een unieke mix van belangenbehartiging en ontwikkeling van standaarden, bevordert ICC de internationale handel, verantwoord ondernemen en een internationaal gelijk speelveld voor wet- en regelgeving.

Bron: evofendex, 11 september 2019